Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

România și Bulgaria consolidează cooperarea în domeniul situațiilor de urgență
03.04.2019 | JURIDICE.ro


Vineri, 29 martie 2019, Carmen Dan, ministrul afacerilor interne, a avut o serie de discuții bilaterale cu omologul său bulgar, Mladen Marinov, în marja celei de-a cincea reuniuni a Consiliului de Cooperare la nivel înalt între România și Republica Bulgaria, potrivit unui comunicat.

Discuțiile au abordat teme comune de interes legate de coordonarea pe dosarele europene aflate pe rol, securizarea frontierei comune și implicit a frontierei externe a UE, prevenirea și combaterea migrației ilegale, cooperarea polițienească.

Cele două părți au reiterat angajamentul pentru coordonarea în continuare a eforturilor în vederea aderării României și Bulgariei la spațiul Schengen.

Cu acest prilej, a fost semnat și Acordul între Guvernul României şi Guvernul Republicii Bulgaria privind cooperarea în domeniul situațiilor de urgență, instrument important care va contribui la dezvoltarea relaţiilor cu partenerii din Republica Bulgaria în domeniul prevenirii, pregătirii şi răspunsului în caz de urgenţe majore, dezastre naturale şi tehnologice şi incendii.

Acordul reglementează principiile şi modalităţile tehnice de desfăşurare ale acţiunilor de prognozare, prevenire, evaluare, limitare şi înlăturare a efectelor situaţiilor de urgenţă, într-o manieră armonizată cu cerinţele şi recomandările privind cooperarea internaţională în materie.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate