Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar și-a mărit echipa de conciliatori
04.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 4 aprilie 2019, Centrul de Soluţionare Alternativă a Litigiilor în domeniul Bancar (CSALB) a anunţat că aproape 500 români s-au adresat centrului în primele trei luni ale acestui an, pentru identificarea de soluţii amiabile în relaţia cu băncile şi IFN-urile, cu 60% mai mult decât în acelaşi trimestru al anului trecut. Centrul a anunţat că şi-a mărit echipa de conciliatori, potrivit unui comunicat.

Echipa de conciliatori a fost mărită cu av. Alina Radu, av. Cosmin Vasile, av. Sebastian Guţiu și av. Alexandru Ambrozie.

Alina Radu este avocat specializat în drept bancar, negocieri şi finanţări, cu o practică de peste 20 de ani şi stagii de pregătire în SUA sau la Universitatea din Cambridge.

Cosmin Vasile este avocat specializat în drept bancar şi Membru în Comisia de Soluţionare a Disputelor International Bar Association, cu pregătire în arbitraj dobândită în mai multe instituţii de învăţământ internaţionale.

Sebastian Guţiu este avocat specializat în drept bancar, cu practică de peste 10 ani şi pregătire post-universitară în Austria şi Statele Unite.

Alexandru Ambrozie este avocat cu expertiză de peste 15 ani în dreptul bancar, piaţa de capital şi dreptul penal al afacerilor.

Alexandru Păunescu, membru al Colegiului de Coordonare al CSALB: „Echipa de conciliatori reprezintă resursa cheie pe care CSALB o poate folosi în sprijinul găsirii unei soluţii alternative la instanţă, care să avantajeze, deopotrivă, consumatorii şi instituţiile financiar-bancare. În plus, creşterea numărului de cereri a făcut necesară luarea deciziei de mărire a echipei de conciliatori.”

Băncile au apetit mai mare decât IFN-urile pentru conciliere

Din totalul celor 494 de cereri primite în primele trei luni din 2019, 458 adresau diverse spețe în relația cu banca, în vreme ce 36 vizau diferite aspecte ale relației consumatorilor cu IFN-urile.

Numărul total de dosare constituite în T1 2019 a ajuns la 147, dintre care 146 au fost formate în relația cu băncile, în vreme ce la nivelul IFN-urilor a fost constituit un singur dosar, în intervalul menționat. Dintre aceste dosare, 65 s-au soluționat cu înțelegerea părților (toate în raport cu băncile), alte 80 de dosare aflându-se în curs de procesare. În doar două dosare părțile nu s-au înțeles.

Totodată, 53 de cereri au fost soluționate amiabil de către comercianți, după sesizarea CSALB (comercianții au negociat direct cu consumatorii), respectiv 49 de cereri soluționate amiabil în relația cu băncile și 4 cereri soluționate amiabil de către IFN-uri.

De la începutul anului, 108 consumatori s-au impăcat cu băncile, prin intermediul CSALB, față de doar 74 în aceeași perioadă din 2018.

Secţiuni: Banking, Content | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO