Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ARTMARK. Muzeele în luna aprilie
05.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

ARTMARK vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele din țară și din străinătate.

„L’atelier sans fin” Ciprian MURESAN et Serban SAVU. Sezonul Franța – România 2019. Artiștii Ciprian Mureșan și Șerban Savu intră într-un dialog cu operele sculptorului român, redefinind ideea de muzeu. Atelierul lui Brâncuși, inima modernității, nu mai este un sanctuar, ci un loc viu, un laborator, în care se experimentează, se dezvoltă, se îndrăznește.
Organizator: Centre Georges-Pompidou (Atelier Brancuși)
Curator: Frédéric Paul
Durată: 3 aprilie – 1 iulie 2019

En dérive – Șerban Savu. Sezonul Franța – România 2019. Expoziția reunește lucrările realizate de Șerban Savu în ultimii doisprezece ani, precum și realizări mai recente, care pendulează între subiecte din viața de zi cu zi, între oraș și peisaje, tradiție și modernitate, Millet și Hockney.
Organizator: Centre d’art Le LAIT
Durată: 13 aprilie – 23 iunie 2019

Fete de vis: Idealul feminin de la Nicolae Grigorescu la Ion Grigorescu. Expoziția cartografiază chipurile idealului feminin în arta românească, de la jumătatea secolului 19 până la ora actuală. Catalizat social, politic, arhetipal, erotic, idealul este punctul de fierbere al unor etape. Este reverie sau, dimpotrivă, impas al reveriei.
Organizator: MARe/Muzeul de Artă Recentă
Curatori: Ioana Şerban şi Erwin Kessler
Durată: martie – septembrie 2019

Expoziţia Corneliu Baba. Fundația Centrul Cultural ArtSociety din România cu sprijinul ICR Beijin

g organizează în China o amplă expoziție itinerantă dedicată lui Corneliu Baba. Al treilea muzeu în care este găzduită expoziția este Ningbo Huamao Art Museum. Expoziţia reuneşte 60 de lucrări ale maestrului român din 17 muzee de artă, dar și din cele mai prestigioase colecții private de artă din România şi din străinătate.
Curator: Doina Păuleanu
Durată: 2 aprilie – 26 mai 2019

Flori sălbatice din România. O istorie botanică. Concepută ca un dialog între pictura florală și ilustrația botanică, de tip științific,expoziția prezintă opere ale marilor pictori români, de la clasici precum Grigorescu, Andreescu, Luchian, Tonitza, Pallady, Aman, Mützner până la contemporanii Ciucurencu și Țuculescu. Expoziția vernisează în premieră în România albumul floral regal The Transylvania Florilegium, un proiect inițiat de A.S.R. Prințul Charles de Wales.
Gazdă: Muzeul Național de Artă al României
Organizator: Societatea Română a Artiștilor Botanici
Parteneri: Pavilonul de artă București Art Safari, BASF
Curator: Irina Neacșu
Durată: 12 aprilie – 5 mai 2019

Eli Lotar (1905 – 1969). Sezonul Franța – România 2019. Expoziția reprezintă o retrospectivă a operei lui Eli Lotar, așa cum a fost ea realizată în 2017 la Centre Pompidou, și este o premieră absolută pentru România. Dedicată unuia dintre cei mai importanți fotografi ai avangardei pariziene, expoziția adună în jur de 80 de fotografii vintage și o selecție de o sută de documente (cărți, reviste, scrisori, negative, filme) care constituie esența activității artistului.
Organizatori: Muzeului Colecțiilor de Artă, Muzeul Național al Literaturii Române, în parteneriat cu Centre Pompidou și Jeu de Paume
Curatori: Damarice Amao și Pia Viewing
Durată: 18 aprilie – 14 iulie 2019

Vasile Stoica. Expoziția este dedicată memoriei unui strălucit intelectual român, aparținând Generației Unirii, diplomatul Vasile Stoica. Remarcat prin ardoarea cu care a susținut cauza unității românești, acest luptător pentru interesele țării sale, cu mari experiențe de negociator, și-a sfârșit viața condamnat pe nedrept într-o celulă a închisorii de la Jilava.
Curator: Prof. Univ. Dr. Ioan Opriș
Durată: 7 martie – 14 aprilie 2019

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.