« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Educație juridică – activitate / martie 2019
07.04.2019 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

1 martie 2019 – Luca Ciubotaru, Isabela Popescu şi Andreia Iacob. Primăvara începe cu un maraton de educație juridică la Iași – un atelier despre valori, democrație, Constituție, drepturi și libertăți, pentru o societate mai bună.

2 martie 2019 – Super Teach la Baia Mare, Universitatea de Nord: prezentarea proiectului de educație juridică – Cristi Danileț. La Școala Gimnazială ,,Nicolae Iorga” din Bacau, elevii claselor a VIII-a au primit-o pe doamna judecător Mia Cristina Damian, care a vorbit elevilor despre noţiuni de drept civil şi drept penal, dar mai ales despre responsabilităţile penale ale minorului ce a împlinit vârsta de 14 ani.

5 martie 2019 – Oră de educație juridică susținută de judecătorul Cristi Danileț la Liceul Tehnologic din Ocna Mureș, jud. Alba, pentru elevii din clasele IX-XII.

7 martie 2019 – Judecătorul Cristi Danileț a prezentat proiectul EDUIURIS de educație juridiă dezvoltat de VeDemJust la conferința „România educată”, organizată sub patronajul Președintelui României, la Ploiești. Studentele la Drept, Ramona Nebunu și Cristina Ciulpan au fost la Liceul „Miguel Cervantes” din București, unde au ținut o lecție de educație juridică pentru elevii de clasa a șaptea. Asistent univ. Loredana Terec a ținut lecție de educație juridică elevilor de la clasa a 10-a B și F din Colegiul Tehnic Rădăuți.

8 martie 2019 – Ofițer de poliție Corina Dumitraș, la Siret: despre lege pe înțelesul copiilor – lecție de educație juridică la Școala Gimnazială Petru Mușat.

11 martie 2019 – Voluntarii EdJust din Iași au susținut activități de educație juridică la Liceul Teoretic ,,Decebal”, Constanța. Temele abordate au fost: răspunderea penală, Constituția, principalele infracțiuni, dar și Statutul Elevului.

13 martie 2019 – Agent de poliție Ionița Florian ține lecții de educație juridică la Scoala Gimnaziala „Platon Mocanu” Drajna, jud. Prahova, pentru elevii din clasele 7-8.

14 martie 2019 – Lecție de educație juridică la elevii de la clasa a XI-a D de la Colegiul Tehnic Radauti cu asistent universitar Loredana Terec. La Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu” din Iași, voluntarii EdJust au susținut activități de educație juridică pentru clasele a XII-a. Av. Ana-Maria Comșa și mediator Roxana Topor țin lecții de educația juridică la Colegiul Național „Mihai Eminescu” din Constanța.

18 martie 2019 – Lecție de educație juridică cu elevii din clasa a doua de la Școala Gimnazială nr. 45 „Titu Maiorescu” din București, cu judecător Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj, despre reguli acasă, pe stradă, la școală; despre drepturi și sancțiuni; și un joc: „Ziua fără reguli”.

20 martie 2019 –Agent de poliție Ioniță Florian a predat lecții de educație juridică elevilor de la Şcoala Gimnazială „Prof. Dinu Mihail Dan” Tomşani și la Colegiul Economic „Virgil Madgearu” din Ploiești. El le-a explicat copiilor noțiuni de drept, ce înseamnă sa fii polițist dar și oferta educațională a școlilor de formare inițială din Ministerul Afacerilor Interne.

21 martie 2019 – Colaboratorii Programului de studii Drept, Ina Bostan și Oleg Tănase, avocați, au organizat lecție de educație juridică elevilor claselor a XII-a, din cadrul Instituției Publice L.T. Mihai Berezovschi, Chișinău. Activitatea este parte din proiectul „Educație Juridică – Cultivarea respectului pentru lege în rândul tinerei generații” care este desfășurat de asociațiile Centrul pentru Inovație și Politici în Moldova (prin experți Ludmila Stuparu și Veronica Midari), în parteneriat cu VeDem Just – Voci pentru Democraţie şi Justiţie din România (prin președinte Lucian Checheriță) și Centrul de Resurse Juridice Moldova (prin expert Nadejda Hriptievschi) și cu susținere din partea Centrul de Instruire a Avocaților al Uniunii Avocatilor din R. Moldova (prin director Viorica Grecu).

21 martie 2019 – Lecție de educație juridică cu av. Ana Maria Comșa și mediator Roxana Topor la Colegiul National „Mircea cel Batran”, Constanta. Voluntarii EdJust din Iași au susținut ore de educație juridică pentru clasele a VIII-a din cadrul Școlii Gimnaziale ,,Mihai Drăgan” din Bacău; aceștia au discutat cu elevii despre drepturi și libertăți fundamentale, Statutul Elevului, dar și infracțiuni, răspundere penală. Lecție de educatie juridica cu judecator Cristi Danilet pentru elevii din clasele a 7-a și a 8-a de la Școala Generală „Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii, jud. Cluj.

25 martie 2019 –La Liceul Tehnologic Economic ,,Virgil Madgearu”- Iași, voluntarii EdJust au susținut activități de educație juridică pentru clasele a XII-a. La Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brasov, lecție de educație juridică cu Simona Urzica, Andrea Lișița, Anca Nistor, Ariana Stupinean, Lucian Rotunda, de la VeDemJust Brașov.

26 martie 2019-O oră de educație juridică: „Mass media și tinerii” cu av. Melinda Galu, la elevii din clasele a IX și IX școală profesională duală, de la Liceul Tehnologic de Industrie Alimentară din Timișoara. La Colegiul Tehnic „Mircea Cristea” din Brasov, lecție de educație juridicăcu VeDemJust filiala Brașov: Andreea Alexandra Lisita, Anca-Maria Nistor, Ovidiu Bădoiu, Urzica Simona la clasele a X-a A ,B, despre copilul și școala, protecția datelor cu caracter personal.

27, 28, 29 martie 2019 – Doamna consilier juridic Colescu Anca a ținut ore de educație juridică elevilor din clasele V-VIII de la Liceul Pedagogic Nicolae Iorga, Liceul Tehnologic Plopeni Mari si Școala Gimnazială Borzesti, jud. Botoșani.

27 martie 2019 – Școala Liviu Rebreanu, Cluj-Napoca: 20 elevi au participat la o lecție deeducație juridică ținută de judecătorul Cristi Danilet în sala Cinema Dacia din localitate. Ora de educație juridică cu av. Adriana Cudrec la Liceul George Cosbuc din Cluj-Napoca, clasa a X-a.

28 martie 2019 –Doamna procuror Camelia Albulescu din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Cornetu a ținut o lecție de educație juridică la Școala Generala din Cornetu, jud. Ilfov; le-a vorbit elevilor din clasele a VII-a și a VIII-a despre internet și infracțiunile care se săvârșesc pe net. Voluntarii EdJust au susținut ore de educație juridică la Colegiul Național ,,Ștefan cel Mare” din Târgu Neamț și la Liceul Economic ,,Vasile Conta” din Târgu Neamț; aceștia le-au prezentat elevilor informații despre infracțiuni și pedepse, Constituție, dar și despre Statutul Elevului. Judecatorul Cristi Danileț a ținut o lecție de #educațiecivică la Colegiul National George Coșbuc; au participat elevii din clasele a XII-a B si XII G2, la invitația domnului profesor Gelu Fodor, la o discuție despre importanța votului și alegerile pentru deputații din Parlamentul European. Școala Gimnazială Nr.1 Drăgești, jud. Bihor, a avut privilegiul de a participa la o prezentare foarte atractivă, interesantă și utilă realizată de către doamna consilier juridic Mirela Dana Duma pe teme de educație juridică. Baroul Dolj a desfășurat în Liceele Carol I și George Bibescu din Craiova Proiectul „Educație juridică în școli”, cu avocații Bianca Acrivopol, Arabella Denise Ionescu, Andrei Mihai Ciocan, Diana Stamin și studenții Alexandra Petrescu și Gorincioi Marcel. La Colegiul Andrei Saguna” au continuat orele de educație juridică susținute de Prim-Procurorul Sandu Claudiu, Dan Oprea-Divizia Antidroguri, împreuna cu Stefan Eugen Tarnovan și Urzica Simona de la VeDemJust Brasov, pentru elevii din clasa a IX a C.

29 martie 2019 – S-a desfășurat o altă activitate de educație juridică cu elevii clasei a VIII-a B din cadrul Scolii Gimnaziale TRAIAN Pitești. A fost simulat un proces de drept civil la sediul Tribunalului Argeș, coordonați de judecatorul Manuela Eros. La Liceul Andrei Mureșanu Brașov, domnul Prim-Procuror Vlad Teodorescu de la Parchetului de pe lângă Tribunalul de Minori și Familie Brașov a ținut o serie de lecții de educație juridică, împreună cu Simona Urzică, jr. Președinte VedemJust Filiala Brașov, Eugen Tarnovan-Locțiitor al Reprezentantului Corpului Profesional al Mediatorilor pe Langă Curtea de Apel Brașov și prof.jr. Carmina Trâmbițaș. Agent de politie Florian Ioniță, voluntar al asociației VeDemJust, a fost la Şcoala Gimnazială din Târgşorul Vechi, jud. Prahova. Aici a ținut ore de educație juridică pentru elevii din clasele a Vll-a și a VIII-a. Lecție de educație juridică pentru elevii din clasele V-XII de la Liceul Teoretic ELF din Cluj-Napoca, cu judecătorul Cristi Danileț. Comuna Țibănești, jud. Iași: 27 de elevi de clasa a IX-a de la Liceul Tehnologic Petre P Carp au primit astăzi vizita doamnei Musteață Diana, consilier juridic, pentru a discuta pe teme de educație juridică.

 30 martie 2019 – Prima ediție „Moot Court Competition” la Turda: patru echipe s-au întrecut în procese simulate care au avut loc în sala de judecată a Judecătoriei Turda, jud. Cluj. Organizarea a aparținut organizației The Da Vinci System. Instruirea a asigurat-o judecătorul Cristi Danileț.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

 
Secţiuni: Opinii, Selected, Sistemul judiciar | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD