Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Citeşte mai mult: Drept penal, Flux informații, Sistemul judiciar

ANP. Provocări actuale în sistemele penitenciare din Europa

8 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

În perioada 1-4 aprilie 2019, Administrația Națională a Penitenciarelor a organizat Conferința internațională „Provocări actuale în sistemele penitenciare din Europa – Prevenirea fenomenului radicalizării și reducerea supraaglomerării în penitenciare”, în contextul deținerii de către România a Președinției Consiliul Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

Evenimentul a fost finanțat prin Mecanismul Financiar Norvegian 2014-2021 și s-a bucurat de o participare internațională importantă, printre invitați numărându-se reprezentanți și experți internaționali din 21 de sisteme penitenciare din Uniunea Europeană și nu numai.

Lucrările conferinței au fost deschise de către domnul ministru al justiției, prof. univ. dr. Tudorel Toader și de către Excelența Sa Lise Nicoline Kleven Grevstad, ambsadorul Regatului Norvegiei în România.

Pornind de la motto-ul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene, „Coeziunea, o valoare comună europeană“, Conferința „Provocări actuale în sistemele penitenciare din Europa – prevenirea fenomenului radicalizării în penitenciare și supraaglomerarea” a reprezentat oportunitatea de a împărtăși cele mai bune practici în domeniu cu reprezentanții altor state europene, fiind abordate o serie de soluții pentru prevenirea și stoparea fenomenului radicalizării, respectiv reducerea supraaglomerării.

După cum însăși Agenda europeană prevede, problema radicalizării și lupta împotriva extremismului violent au devenit o prioritate pentru fiecare stat membru, radicalizarea cu manifestări violente reprezentând o amenințare la siguranța Uniunii Europene, a statelor membre și a țărilor vecine.

Totodată, o altă problemă de mare interes pentru sistemele penitenciare este supraaglomerarea, aceasta fiind un factor care împiedică realizarea funcției de reintegrare în societate a persoanelor private de libertate.

Mai mult, această problemă a fost ridicată și în Parlamentul European, în sensul în care statele membre ar trebui să urgenteze autoritățile naționale în demersurile de

reducere a supraaglomerării, pentru prevenirea radicalizării, dar și în identificarea unor alternative la pedeapsa cu închisoarea.

Evenimentul a deschis noi orizonturi în abordarea problematicilor comune de la nivelul sistemelor corecționale europene, întărind colaborarea dintre state și factorii de decizie în domeniu.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Arii de practică

Achiziţii publice
Afaceri transfrontaliere
Arbitraj
Asigurări
Banking
Concurenţă
Construcţii
Contencios administrativ
Contravenţii
Corporate
Cyberlaw
Cybersecurity
Data protection
Drept civil
Drept comercial
Drept constituţional
Drept penal
Dreptul familiei
Dreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
Dreptul penal al afacerilor
Dreptul sportului
Drepturile omului
Energie
Fiscalitate
Fuziuni & Achiziţii
Gambling
Health & Pharma
Infrastructură
Insolvenţă
Malpraxis medical
Media & publicitate
Mediere
Piaţa de capital
Procedură civilă
Procedură penală
Proprietate intelectuală
Protecţia animalelor
Protecţia consumatorilor
Protecţia mediului
Recuperare creanţe
Sustenabilitate
Telecom
Transporturi

Parteneri arii de practică
Specialişti
Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică