Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Amendă 10.000 lei Data Protection
08.04.2019 | JURIDICE.ro

Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal a aplicat o amendă contravenţională în cuantum de 10.000 lei operatorului de date cu caracter personal Hilmi Medical Center SRL, potrivit unui comunicat.

Faptele constatate în urma investigației, conform procesului verbal, sunt:

– Omisiunea de a notifica şi notificarea cu rea-credinţă, sub forma omisiunii de a notifica în condiţiile art. 22 alin. (1) și alin. (3), art. 29 alin. (3) din Legea nr. 677/2001;

– Prelucrarea nelegală a datelor cu caracter personal, sub aspectul nesocotirii art. 12 din Legea nr. 677/2001 privind dreptul la informare;

– Nerespectarea prevederilor art. 12 referitoare la comunicările nesolicitate, contravenție prevăzută de art. 13 alin. (1) lit. q) din Legea nr. 506/2004, întrucât că Hilmi Medical Center SRL a  efectuat comunicări comerciale prin poșta electronică pentru oferirea de pachete medicale promoționale pacienților fără consimțământul prealabil și expres al pacienților și fără a oferi posibilitatea pacientilor de a se opune în vederea primirii de pachete medicale promoționale.

Astfel, pentru faptele constatate s-au aplicat următoarele sancțiuni:

1. Amendă în cuantum de 3000 lei, conform art. 31 din Legea nr. 677/2001, coroborat cu art. 5, art. 6 și art. 8 din O.G. nr. 2/2001;

2. Amendă în cuantum de 2000 lei, conform art. 31 din Legea nr. 677/2001, coroborat cu art. 5, art. 6 şi 8 din O.G. nr. 2/2001;

3. Amendă în cuantum de 5000 lei, potrivit art. 13 alin. (2) din Legea nr. 506/2004, conform art. 5 art. 6 şi art. 8 din O.G. nr. 2/2001.

Totodată, Autoritatea de Supraveghere a făcut o serie de recomandări operatorului de date cu caracter personal, printre care: notificarea prelucrării datelor cu caracter personal în scopul de „reclamă, marketing și publicitate”, respectiv în scopul  de „monitorizarea/securitatea persoanelor, spaţiilor şi/sau bunurilor publice/private” în termen de 5 zile de la procesului verbal; informarea persoanelor vizate, în scopurile de mai sus; întocmirea unei proceduri de securitate a datelor cu caracter personale prelucrate potrivit Ordinului nr. 52/2002; stabilirea unei perioade de stocare a datelor colectate strict pe durata necesară realizării scopului.


Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!






JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.