Secţiuni » Arii de practică » Business » Concurenţă
Concurenţă
DezbateriCărţiProfesionişti

Poziția comisarului european pentru concurență ref. taxa GAFA


9 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Statele membre ale UE nu au ajuns la un consens referitor la aşa-numita taxă GAFA, numită după Google, Apple, Facebook şi Amazon, pentru a se asigura că aceşti giganţi ai internetului plătesc taxe corecte pentru operaţiunile uriaşe derulate în Europa, potrivit știripesurse.ro.

Margrethe Vestager, comisarul pentru Concurenţă: „Lumea devine tot mai digitalizată şi va exista o problemă uriaşă dacă nu vom găsi o modalitate de a încasa taxe pe activităţile digitale. Cel mai bun lucru este o soluţie globală. Dar, dacă dorim să obţinem rezultate într-o perioadă de timp rezonabilă, Europa trebuie să ia conducerea. Opinia mea este că înainte de a ne decide pentru orice nouă formulă a Comisiei, trebuie să ştim ce dorim să facem.”

Franţa a insistat puternic pentru o astfel de taxă, dar, la o reuniune a miniştrilor de Finanţe care a avut loc weekend-ul trecut, Suedia, Finlanda, Irlanda şi Danemarca au blocat un proiect referitor la o taxă GAFA la nivelul UE. Adunarea Naţională a Franţei a început luni dezbaterea unui proiect naţional pentru o taxă GAFA. Proiectul propune o taxă de 3% pentru publicitatea online şi alte venituri pentru companiile de tehnologie care au venituri de peste 750 de milioane de euro (842 milioane dolari).

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică