Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN anunță formalizarea Centrului de Excelență în Litigii Fiscale (NNDKP CELF)
10.04.2019 | JURIDICE.ro

NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN anunță formalizarea „Centrului de Excelență în Litigii Fiscale” (NNDKP CELF), o inițiativă marca NNDKP generată de colaborarea intensă, profesională și științifică, de peste 10 ani, între echipele de litigii și consultanță fiscală ale firmei.

Experiența acumulată de-a lungul timpului prin asistarea clienților în soluționarea a peste 300 de dispute fiscale a condus, în mod natural, la consolidarea aptitudinilor profesionale și maturizarea colaborării dintre avocații și consultanții fiscali NNDKP, și la transformarea unui concept într-un „Centru de Excelență” de sine stătător.

NNDKP CELF va oferi servicii integrate clienților firmei încă din stadiul incipient al unei dispute fiscale până la faza de litigiu în fața instanțelor române, combinând experiența, abilitățile tehnice și perspectiva consultanților fiscali și a avocaților specializați în litigii fiscale. Activitatea CELF este organizată în așa fel încât clienții să beneficieze din prima clipă de servicii profesionale complete atât din perspectivă tehnică, cât și din perspectiva nedorită a unui potențial litigiu fiscal, abordare posibilă doar prin implicarea ab initio a unei echipe mixte de profesionisti în fiecare proiect în parte.

Marius Ionescu, Partener Coordonator al NNDKP Consultanță Fiscală: „In era BEPS[1], a directivelor europene anti-abuz în materie fiscală, a măsurilor tot mai radicale ale autorităților fiscale atât la nivel mondial cât și în România, este evident că ne aflăm într-o schimbare de paradigmă în ceea ce privește relația contribuabil-autoritate fiscală. Din acest punct de vedere, contribuabilul român trebuie să se adapteze noilor condiții, uneori din mers. Prin NNDKP CELF oferim clienților noștri o abordare integrată și unitară pe tot parcursul unei dispute fiscale, fie că vorbim despre inspecții fiscale, controale antifraudă sau de potențiale ramificații în zona penală.”

Totodată, NNDKP CELF își dorește să fie un forum de discuții formal între profesioniștii NNDKP și clienți care va coagula idei ce vor fi propuse în spațiul public cu privire la îmbunătățirea procedurilor și legislației administrative și judiciare în domeniul disputelor fiscale. Unul dintre primele produse ce urmează a fi promovate de NNDKP CELF este un studiu comparativ al celor mai bune practici implementate în țările dezvoltate în domeniul disputelor fiscale. Acest studiu este în prezent derulat cu sprijinul avocaților și consultanților din alianțele internaționale în care NNDKP reprezintă România.

Emil Bivolaru, Partener în cadrul departamentului de Soluționare a Disputelor al NNDKP: „Prin NNDKP CELF ne propunem să acționăm inclusiv ca un think-tank, bazându-ne atât pe experiența tehnico-practică a membrilor CELF, cât și cea a clienților noștri. Împreună avem în vedere propunerea de idei de îmbunătățire a relației contribuabil-autoritate fiscală, creșterea gradului de predictibilitate pentru contribuabilii implicați într-o dispută fiscală, măsuri de mediere pentru reducerea numărului disputelor fiscale, noi soluții pentru preîntâmpinarea unui litigiu fiscal lung și anevoios și, firește, în caz de nevoie, construirea pas cu pas a apărărilor pentru câștigarea disputelor fiscale.”

Echipa NNDKP CELF este alcătuită în prezent din 15 membri care au o experiență substanțială și diversă în dispute fiscale și va fi coordonată de avocații litigatori Emil Bivolaru, Daniela Gramaticescu și Marius Ezer, Parteneri ai practicii de Soluționarea Disputelor, împreună cu consultanții fiscali Marius Ionescu și Alina Timofti, Parteneri ai diviziei de Consultanță Fiscală. Centrului i se alătură Adrian Luca, Partener Coordonator al Transfer Pricing Services SRL (TPS) cu care NNDKP are încheiată o alianță strategică din anul 2016.

***

Despre NNDKP:

NESTOR NESTOR DICULESCU KINGSTON PETERSEN este promotor al avocaturii de afaceri în România şi în prezent are, împreună cu diviziile specializate de taxe şi proprietate intelectuală, o echipă formată din peste 150 de avocaţi, consultanţi fiscali și consilieri în proprietate intelectuală. Cu birouri la Bucureşti, Cluj-Napoca, Timişoara și Braşov, NNDKP oferă servicii de avocatură și consultanță fiscală complete companiilor active în diverse sectoare ale industriei. Firma reprezintă România în unele dintre cele mai importante asociaţii profesionale la nivel internaţional – Lex Mundi, World Services Group – şi este membru fondator al South East Europe Legal Group (SEE Legal). NNDKP este clasată în mod constant pe primele poziții în toate ariile de practică de către Chambers & Partners, Legal500 și IFLR1000.


[1] BEPS este acronimul conceptului Base erosion and profit shifting care se referă la măsurile privind combaterea erodării bazei de impozitare și transferul profiturilor


:: English version


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.