Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

A VI-a Conferință regională privind protecția patrimoniului cultural și independența procurorilor
10.04.2019 | JURIDICE.ro

 
SMARTBILL

Luni, 8 aprilie 2019, prof. univ. dr. Augustin Lazăr, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, a participat la ”A VI-a Conferință regională privind protecția patrimoniului cultural și independența procurorilor”, organizată la București de Organizația Internațională a Francofoniei (OIF) în colaborare cu Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în parteneriat cu Asociația Internațională a Procurorilor Francofoni, sub egida exercitării de către România a președinției Consiliului Uniunii Europene, potrivit unui comunicat.

În cuvântul susținut în deschiderea lucrărilor conferinței, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a subliniat relația de interdependență  între statul de drept, respectiv funcționalitatea acestuia, și independența parchetelor, cu deosebire din perspectiva combaterii fenomenelor infracționale cele mai grave din lumea contemporană cum sunt terorismul și criminalitatea organizată, căreia i se circumscrie traficul ilicit cu bunuri aparținând patrimoniului cultural și natural.

În deschiderea evenimentului au susținut, de asemenea, alocuțiuni domnul Frédéric Fèvre, procuror general al Curții de Apel din Nancy și președinte al Asociației Internaționale a Procurorilor Francofoni, doamna Rennie Yotova, director al Biroului Regional al OIF pentru Europa Centrală și de Est, domnul Drago Šketa, procurorul general de stat al Republicii Slovenia, și doamna Gordana Tadić, procuror-șef al Procuraturii din Bosnia și Herțegovina.

Ariile tematice ale conferinței au fost combaterea criminalității organizate și protejarea patrimoniului cultural și natural, combaterea diferitelor forme de criminalitate organizată, cooperarea internațională ca instrument de protecție a patrimoniului cultural și natural și independența parchetelor.

În contextul desfășurării conferinței regionale, în cursul zilei de 9 aprilie, la sediul instituției, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a avut o întâlnire profesională cu domnul Drago Šketa, procurorul general de stat al Republicii Slovenia, care a fost invitat de onoare al acestei ediții a evenimentului. Temele abordate au vizat istoria instituțională, organizarea parchetelor și cooperarea judiciară dintre cele două țări membre ale Uniunii Europene.


Aflaţi mai mult despre , , ,
Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.