Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Precizări privind cheltuielile aferente deplasărilor externe ale procurorului general al PÎCCJ


11 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 10 aprilie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a dat publicității un comunicat privind cheltuielile aferente deplasărilor externe ale procurorului general al PÎCCJ.

„Deplasările externe efectuate de procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție de la preluarea mandatului, în anul 2016, până în prezent, au totalizat costuri in sumă de 96.373,51 lei (reprezentând 20.241,86 euro la cursul actual).

În cele ce urmează prezentăm activitățile și evenimentele profesionale corespunzătoare deplasărilor efectuate, precum și comunicatele de presă ale Ministerului Public prin care au fost reflectate acestea:

În anul 2016:
1. Participare la „Cea de-a 11 a întâlnire a Forumului Consultativ al Procurorilor Generali” la Haga- Olanda – 3 iunie 2016.
2. Participare la lucrările primei reuniuni a Forumului România – Republica Moldova în domeniul Justiţiei, la Chişinău – Republica Moldova, în perioada 10-11 noiembrie 2016.

În anul 2017:
1. Participare la şedinţa solemnă a Curţii de Casaţie franceze, eveniment ce marchează debutul anului judiciar 2017, la Paris – Franţa – 13 ianuarie 2017.
2. Participare la conferinţa internaţională „Perspectivele dezvoltării procuraturii moderne: asigurarea independenţei şi specializarea procurorilor” la Chişinău – Republica Moldova – 27 ianuarie 2017.
3. Vizită de studiu la sediul Parchetului General de pe lângă Curtea de Casaţie a Franţei, la Paris – Franţa, în perioada 23-24 martie 2017 și Vizită de studiu la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene, la Luxemburg, în perioada 28-29 martie 2017.
4. Participare la Cea de-a IV-a reuniune a Comisiei interguvernamentale România – Republica Moldova pentru integrare europeană la Chişinău – Republica Moldova – 19 mai 2017.
5. Participare la Întâlnirea Generală a Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor şi la cea de-a 22-a conferinţă anuală cu tema „Prosecution in the public interest -facing the challanges and opportunities in changing societies” la Beijing – R.P. Chineză, în perioada 10-15 septembrie 2017.
6. Participare la Forumul Consultativ al Procurorilor Generali la Haga – Olanda – 6 octombrie 2017, întâlnire cu directorul general Europol la Haga – Olanda – 9 octombrie 2017 și întâlnire la Biroul Procurorului Curţii Penale Internaţionale la Haga – Olanda – 10 octombrie 2017 și participare la A X-a întâlnire a Reţelei Procurorilor Generali şi şefii instituţiilor echivalente de pe lângă Curţile Supreme ale Statelor Membre din Uniunea Europeană (NADAL) la Dublin, în perioada 11-13 octombrie 2017.
7. Ceremonia de semnare a Memorandumului privind înţelegerea şi cooperarea în domeniul combaterii infracţionalităţii transnaţionale între Procuratura Generală a Republicii Serbia şi PÎCCJ, la Belgrad – Serbia, în perioada 20 – 22 noiembrie 2017.

În anul 2018:
1. Participare la seminarul cu tema „L’autorite du pouvoir judiciare” organizat de Curtea Europeană a Drepturilor Omului, la Strasbourg – Franţa – 26 ianuarie 2018.
2. Participare la prima conferinţă internaţională privind justiţia cu tema „Independenţa puterii judiciare, între garantarea drepturilor justiţiabililor şi respectarea regulilor de funcţionare a justiţiei”, la Marrakech – Maroc, în perioada 2-4 aprilie 2018.
3. Ceremonia de semnare a Protocolului de colaborare cu Parchetul General al Curţii de Casaţie din Franţa, la Paris – Franţa – 15 mai 2018 și participare la A X-a întâlnire a Reţelei procurorilor generali sau a conducătorilor instituţiilor echivalente de pe lângă Curţile Supreme ale Statelor Membre din Uniunea Europeană (NADAL), la Paris – Franţa, în perioada 16 -18 mai 2018.
4. Întâlnirea de lucru cu domnul Eduard Harunjen, procurorul general al Procuraturii Generale a Republicii Moldova, la Chişinău – Republica Moldova, în perioada 29-30 august 2018.
5. Participarea la cea de-a XXIII-a Conferinţă anuală şi Reuniune generală a Asociaţiei Internaţionale a Procurorilor, la Johannesburg – Africa de Sud, în perioada 9-13 septembrie 2018.
6. Participare la a XIII-a reuniune a Forumului Consultativ al Procurorilor Generali – EUROJUST, la Haga – Olanda, în perioada 18 – 19 octombrie 2018.
7. Participare la workshop-ul UNESCO destinat instruirii pe tema luptei traficului ilicit de bunuri culturale, desfășurat la Roma – Italia, în perioada 12-15 noiembrie 2018.
8. Participare în calitate de speaker la seminarul organizat de UNESCO și Uniunea Europeană cu tema ”Lupta împotriva traficului ilicit de bunuri culturale – un atelier de instruire pentru justiția europeană în aplicarea legii”, la Paris – Franța, în perioada 27–29 noiembrie 2018.
9. Participare la seminarul cu tema ”Dialogul strategic regional asupra comerțului ilicit în sud-estul Europei”, organizat de Institutul Internațional pentru Justiție Penală și Drepturile omului din Siracuza – Italia – 5–6 decembrie 2018.

În anul 2019:
1. Participare la seminarul judiciar anual al Curții Europene a Drepturilor Omului cu tema „Întărirea încrederii în justiție”, Strasbourg – Franţa – 25 ianuarie 2019.
2. Participare la cea de-a doua reuniune organizată în cadrul Forumului Procurorilor Generali din Regiunea mediteraneeană (Euromed) – Haga, Olanda – 30-31 ianuarie 2019.
3. Participare în calitate de invitat special la evenimentul organizat la Haga de Eurojust cu prilejul preluării de către România  a președinției Consiliului Uniunii Europene, Strasbourg – Franţa – 21 martie 2019.
4. Participare la întâlnirea solemnă de celebrare a celei de-a 10-a aniversări a semnării  Acordului de cooperare judiciară bilaterală încheiat dintre Parchetul Federal belgian și DIICOT/Consultări anuale, Bruxelles – Belgia – 27-29 martie 2019.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii