Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
2 comentarii

CSM a plecat de la Guvern trantind usa
25.08.2009 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Reprezentantii CSM au parasit astazi, 25 august 2009, discutiile de la Guvern ref. Legea Salarizarii Unitare, inainte de finalizarea lor. Detalii in comunicatul CSM:

„Azi, 25 august 2009, la sediul Guvernului Romaniei, domnul judecator Viorel Virgil ANDREIES, Presedintele Consiliului Superior al Magistraturii, domnul procuror Liviu DASCALESCU, membru al Consiliului Superior al Magistraturii si doamna judecator Corina Alina CORBU, secretar general al Consiliului Superior al Magistraturii au fost invitati sa participe, alaturi de sindicate si patronate, la dezbaterile asupra proiectului Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice.

In cadrul reuniunii de astazi, domnul presedinte Viorel Virgil ANDREIES, a solicitat premierului sa i se comunice ultima varianta a proiectului Legii privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, spre a putea fi comunicata judecatorilor si procurorilor, pentru a-si exprima punctul de vedere, conform regulilor practicate la momentul adoptarii oricarui act normativ.

Solicitarea este justificata deoarece din discutii a rezultat faptul ca dezbaterile s-au purtat pe marginea unui proiect elaborat in data de 11 august 2009.
Mentionam ca din data de 7 iulie, data la care Consiliul Superior al Magistraturii a elaborat observatii si propuneri la anteproiectul Legii cadru privind salarizarea unitara a personalului platit din fonduri publice, Consiliului nu i-a mai fost transmisa o alta varianta a proiectului si nici nu a mai fost invitat sa participe la negocieri.

Ca urmare a faptului ca aceasta ultima varianta de proiect nu a fost prezentata Consiliului Superior al Magistraturii in prealabil, pentru a fi supusa dezbaterii sistemului judiciar si pentru a se purta discutii concrete si constructive, reprezentantii Consiliului Superior al Magistraturii au parasit sala.

Consecvent aplicarii principiilor constitutionale, Consiliul Superior al Magistraturii semnaleaza modul netransparent, in dispretul sistemului judiciar romanesc practicat de Executiv prin care se urmareste pierderea independentei si discreditarea magistratilor.

Lipsa unei analize comparative si transparente a tuturor salariilor propuse de aceasta lege demonstreaza tratamentul discretionar aplicat unor reprezentanti ai altor autoritati ce, cu siguranta, nu reprezinta o conditionalitate impusa de forurile internationale.

La intalnire au participat domnul Emil BOC, Prim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Dan NICA, Viceprim-ministru al Guvernului Romaniei, domnul Gheorghe POGEA, Ministrul Finantelor Publice, domnul Marian SARBU, Ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, reprezentanti ai Ministerului Justitiei si Libertatilor Cetatenesti si reprezentanti ai Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie.”

UPDATE 25 august 2009, ora 18: Guvernul cheama CSM inapoi. Gheorghe Pogea, ministrul Finantelor Publice, a declarat marti, 25 august 2009, la finalul intalnirii pe tema discutarii proiectului Legii Salarizarii Unitare: “Am semnalat deficiente in actualul text al legii si a ramas ca incepand de joi, ora 10, la Ministerul de Finante sa fie corectate in cadrul unei comisii in care sa participe reprezentantii confederatiilor sindicale, patronale, inclusiv ai CSM-ului (subl. Juridice.ro), care sa duca la imbunatatirea si eliminarea deficientelor sesizate.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Au fost scrise până acum 2 de comentarii cu privire la articolul “CSM a plecat de la Guvern trantind usa”

  1. t-ovidiu spune:

    In sfarsit, sper ca s-au trezit si cei din CSM si vor fi cu adevarat reprezentantii magistratilor, indiferent de consecinte.

  2. lexick spune:

    In al 9-lea ceas poate C.S.M. realizeaza ca trebuie sa fie tare si sa lupte si sa nu mai pupe ciorapii la toti tampitii de politicieni . Sper sa fie pe pozitii si sa lupte pentru cei ce i-au trimis acolo sa ii reprezinte. Sa lupte pentru ceea ce a fost investit sa faca ” Sa fie garantul independentei justitiei ” si nu subjugarii ei

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.