Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară la Curtea de Justiție a Uniunii Europene – C-184/19, Hecta Viticol
12.04.2019 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Drept penal, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară la Curtea de Justiție a Uniunii Europene – C-184/19, Hecta Viticol.

Potrivit portalului instanțelor de judecată, întrebarea are următorul conținut:

– Dacă, prevederile art. 7, 11, 15 ale Directivei 92/83/CEE a Consiliului din data de 19 octombrie 1992 privind armonizarea structurilor accizelor la alcool şi băuturi alcoolice şi prevederile art. 5 ale Directivei 92/84/CEE a Consiliului din 19 octombrie 1992 privind apropierea ratelor accizelor la alcool şi băuturi alcoolice se opun prevederilor art. I pct. 21 şi art. IV alin. 1 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 54 din 23 iunie 2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale;

– Dacă, principiul securităţii juridice şi cel al protecţiei legitime se opun reglementării de la art. I pct. 21 şi art. IV alin. 1 din Ordonanţa de Urgenţă nr. 54 din 23 iunie 2010 privind unele măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, prin modificarea adusă nivelului accizelor pentru băuturi fermentate, altele decât berea şi vinul-liniştite.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihai Șandru

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti