Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Continuitatea RIL-ului în cazul în care textul interpretat a fost abrogat, dar înlocuit cu o prevedere similară
16.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a hotărât că dezlegarea dată unei probleme de drept printr-un recurs în interesul legii de către instanța supremă privind interpretarea unei text de lege care a fost ulterior abrogat, dar înlocuit de o ordonanță de urgență, își păstrează actualitatea. Nu sunt incidente prevederile art. 518 C. proc. civ. (potrivit cărora decizia în interesul legii îşi încetează aplicabilitatea la data modificării, abrogării sau constatării neconstituţionalităţii dispoziţiei legale ce a făcut obiectul interpretării). În speță, norma legală ce a făcut obiectul deciziei nr. 7/2014 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie – Completul competent să judece recursul în interesul legii a fost înlocuită de o prevedere similară cuprinsă în actul normativ ce a abrogat şi înlocuit vechea lege ce reglementa taxele judiciare de timbru. (Decizia nr. 2553 din 7 iunie 2018, pronunțată de Secția a II-a civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti