BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul București a formulat o trimitere preliminară la CJUE: Cauza C-10/19, Wilo Salmson France

14.04.2019 | Daniel-Mihail ȘANDRU
Abonare newsletter
Daniel Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Tribunalul București a formulat o trimitere preliminară la CJUE: Cauza C-10/19, Wilo Salmson France

Textul întrebărilor este următorul:

1. În ceea ce priveşte interpretarea art. 167 coroborat cu art. 178 din Directiva 2006/112/CE, dacă există o distincţie între momentul naşterii şi cel al exercitării dreptului de deducere în raport de modul în care funcţionează sistemul de TVA, în sensul stabilirii dacă dreptul de deducere TVA poate fi exercitat în lipsa unei facturi fiscale emise pentru achiziţiile de bunuri effectuate.

2. În interpretarea art. 167 coroborat cu art. 178 din Directiva 2006/112/CE şi art. 14 alin. 1 teza întâi din Directiva 2008/9/CE, care este reperul procedural în raport de care trebuie apreciată regularitatea exercitării dreptului de rambursare TVA, în sensul stabilirii dacă poate fi formulată o cerere de rambursare TVA devenită exigibilă anterior perioadei de rambursare, însă a cărei facturare a intervenit în perioada de rambursare.

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihai Șandru

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week