BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Fapta de a face concurenţă angajatorului presupune inclusiv săvârşirea de acte interzise în timpul liber al angajatului

15.04.2019 | Alina GAJA
Abonare newsletter

Alina Gaja

Curtea de Apel București a decis că efectuarea unor lucrări ce reprezintă de fapt atribuţii de serviciu ale salariatului, însă în interes propriu, pentru un client al angajatorului, reprezintă un act de concurenţă la adresa serviciilor prestate de angajatorul intimatului. Prin natura ei, fapta de a face concurenţă angajatorului presupune inclusiv săvârşirea de acte interzise în timpul liber al angajatului, căci este evident că în timpul programului normal de lucru acesta îndeplineşte atribuţiile de serviciu stabilite în fişa postului, pentru angajatorul său. Curtea statuează că în sens general, obligaţia de fidelitate, înţeleasă ca obligaţie de a face, încorporează şi obligaţia salariatului de a nu-l concura pe angajatorul său pe parcursul executării contractului individual de muncă, precum şi în obligaţia de confidenţialitate (rezervă, reţinere), constând în obligaţia salariatului de a nu dezvălui datele secrete ale angajatorului. (Decizia nr. 3095 din 3 iulie 2018, pronunțată de Secția a VII-a pentru cauze privind conflicte de muncă și asigurări sociale a Curții de Apel București)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week