BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Curtea de Apel București. Competenţa de soluţionare a apelului într-o cauză având ca obiect contestaţie la executare

19.04.2019 | Alina GAJA
Abonare newsletter

Alina Gaja

Curtea de Apel București a decis că pentru determinarea competenţei de soluţionare a apelului într-o cauză având ca obiect contestaţie la executare nu are relevanţă calitatea de profesionişti a părţilor (sau cel puţin a uneia dintre părţi), ci natura şi obiectul litigiului. Privind litigiul prin prisma procedurii urmate (calea contestaţiei la executare), se observă că natura litigiului apare, ca principiu, a fi una ce nu pune în discuţie specificul litigiilor dintre profesionişti. Faptul că suma ce se doreşte a fi executată trebuie determinată prin raportare la un contract în care una din părţi este un profesionist nu schimbă natura litigiului pentru că realizarea unor calcule este o operaţiune matematică ce nu are specificităţi pentru profesionişti. (Decizia nr. 101 din 18 iulie 2018, pronunțată de Secția a V-a civilă a Curții de Apel București)

Alina Gaja
Masterand Facultatea de Drept, Universitatea din București

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate