JURIDICE SELECTED
 
Print Friendly, PDF & Email

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a obținut premiul Alona E. Evans pentru memorii la runda internațională a concursului „Philip C. Jessup” International Law Moot Court Competition, Washington D.C. / 31 martie-7 aprilie 2019
15.04.2019 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În perioada 31 martie-7 aprilie 2019 s-a desfășurat la Washington D.C., în Statele Unite ale Americii, finala internațională a Philip C. Jessup International Law Moot Court Competition, cel mai mare concurs studențesc în domeniul dreptului internațional, organizat anual de International Law Students Association (ILSA) și White&Case, potrivit unui comunicat semnat de prof. univ. dr. Lucian Bercea, Decanul Facultății de Drept, Universitatea de Vest din Timișoara.

Ca urmare a câștigării fazei naționale a competiției, desfășurate în data de 8 februarie 2019, echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a reprezentat România la rundele internaționale ale celei de-a 60-a ediții a competiției.

La finala internațională au participat 124 de echipe (reunind 394 de studenți) ale facultăților de drept din prestigioase universități din întreaga lume, câștigătoarele rundelor naționale și regionale, la care au fost înscrise în total 685 de echipe, din mai mult de 100 de jurisdicții.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Bogdan Arsulescu, Maria Jude și Alexandra Motica (studenți în anul IV) și Silviu Lazăr (masterand), a obținut premiul Alona E. Evans, acordat pentru cele mai bune punctaje combinate ale memoriilor scrise, unul dintre cele mai bune rezultate obținute de o echipă din România în ultimii ani la acest concurs, ocupând locul 19 în categoria Best Combined Memorials. În acest clasament, echipa Facultății de Drept din Timișoara a devansat echipe ale unor universități de prestigiu (King’s College London, Yale University, Lomonosov Moscow State University, Hertie School of Governance Berlin, Università degli studi di Milano ‘Statale’, New York University School of Law, Universität Wien, George Washington University, University of Washington, University of Toronto, Katholieke Universiteit Leuven, University of Helsinki, University of Hamburg, Universidad Autónoma de Madrid, Université Paris 2 Panthéon-Assas etc.).

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara a fost pregătită de prof. univ. dr. Valentin Constantin, conf. univ. dr. Raluca Bercea, conf. univ. dr. Lucian Bojin și asist. univ. dr. Sorina Doroga.

Facultatea de Drept din Timișoara adresează mulțumiri Asociației de Moot Court Timișoara, precum și celorlalți parteneri care au susținut participarea echipei sale la această ediție a concursului.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate