Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară la CJUE
16.04.2019 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Curtea de Apel București a formulat o trimitere preliminară la CJUE, cu următorul conținut:

– Mecanismul de cooperare şi de verificare (MCV) instituit potrivit Deciziei 2006/928/CE a Comisiei Europene din 13 decembrie 2006 şi cerinţele formulate în rapoartele întocmite în cadrul acestui Mecanism au caracter obligatoriu pentru statul român?

– Art. 67 alin. 1 TFUE, art. 2 teza 1 TUE şi art. 9 teza 1 TUE se opun unei reglementări interne care să instituie o secţie de procuratură care să aibă competenţa exclusivă de a ancheta orice tip de infracţiune săvârşită de judecători sau procurori?

– Principiul supremaţiei dreptului european, aşa cum a fost acesta consfinţit prin Hotărârea Costa împotriva ENEL din data de 15 iulie 1964 şi prin jurisprudenţa ulterioară constantă a CJUE, se opune unei reglementari interne care să permită unei instituţii politico-jurisdicţionale, precum Curtea Constituţionala a României, să înfrângă prin decizii nesupuse vreunei căi de atac, principiul menţionat anterior?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti