Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul București a formulat o trimitere preliminară la CJUE – C-242/19 – CHEP Equipment Pooling NV
17.04.2019 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Tribunalul București a formulat o trimitere preliminară la CJUE – C-242/19 – CHEP Equipment Pooling NV, cu următorul conținut:

1) Transportul unor paleţi dintr-un stat membru în alt stat membru, cu scopul de a fi ulterior închiriaţi în acest din urmă stat membru către o persoană impozabilă stabilită şi înregistrată în scopuri de TVA în România, reprezintă un non-transfer în sensul art. 17 alin. (2) din Directiva a 6-a?

2) Indiferent de răspunsul la prima întrebare, este considerată o persoană impozabilă în sensul art. 2 pct. 1 al Directivei 2008/9/CE, persoana impozabilă în sensul art. 9 alin. (1) din Directiva 2006/112/CE care este stabilită pe teritoriul altui stat membru decât statul membru de rambursare, chiar dacă aceasta este înregistrată în scopuri de TVA sau ar avea obligaţia înregistrării în scopuri de TVA în statul membru de rambursare?

3) Având în vedere prevederile Directivei 2008/9/CE, condiţia de a nu fi înregistrat în scopuri de TVA în statul membru de rambursare reprezintă o condiţie suplimentară faţă de cele reglementate la art. 3 din Directiva 2008/9/CE pentru ca o persoană impozabilă stabilită în alt stat membru şi nestabilită în statul membru de rambursare, să poată beneficia de dreptul la rambursare în situaţii precum cea din speţa de faţă?

4) Art. 3 din Directiva 2008/9/CE ar trebui interpretat în sensul că se opune unei practici a administraţiei naţionale de a refuza rambursarea TVA pentru neîndeplinirea unei condiţii prevăzute în mod exclusiv în legislaţia naţională?

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanţele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susţinut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE şi FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti