Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) privind instituirea unui Grup la nivel înalt de înțelepți
19.04.2019 | Elena ALBU

Secţiuni: Dreptul Uniunii Europene, Fiscalitate, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al uniunii Europene, seria L 103/26 din 12 aprilie 2019 a fost publicată Decizia (UE) 2019/597 a Consiliului din 9 aprilie 2019 privind instituirea unui Grup la nivel înalt de înțelepți pentru arhitectura financiară europeană pentru dezvoltare.

Se impune o reflecție asupra arhitecturii financiare europene pentru dezvoltare. În acest scop, ar trebui să se constituie un Grup la nivel înalt de înțelepți pentru arhitectura financiară europeană pentru dezvoltare (denumit în continuare „Grupul de înțelepți”).

Grupul de înțelepți ar trebui să prezinte Consiliului un raport independent care să examineze provocările și oportunitățile legate de îmbunătățirea și raționalizarea arhitecturii financiare europene pentru dezvoltare, precum și scenariile privind evoluția acesteia în conformitate cu obiectivele politicilor europene, pentru a fundamenta procesul de reflecție al Consiliului cu privire la acest subiect.

Se constituie în cadrul Secretariatului General al Consiliului un Grup la nivel înalt de înțelepți pentru arhitectura financiară europeană pentru dezvoltare (denumit în continuare „Grupul de înțelepți”).

Grupului de înțelepți îi revine atribuția de a prezenta Consiliului un raport independent, în conformitate cu mandatul care figurează în anexa la prezenta decizie. Grupul de înțelepți se constituie până la îndeplinirea misiunii conferite prin mandat și cu respectarea termenelor stabilite prin acesta.

Intrarea în vigoare: 13 aprilie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti