Secţiuni » Arii de practică » Business » Fiscalitate
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti

Decizia (UE) privind instituirea unui Grup la nivel înalt de înțelepți


19 aprilie 2019 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Elena Albu

Elena Albu

În Jurnalul Oficial al uniunii Europene, seria L 103/26 din 12 aprilie 2019 a fost publicată Decizia (UE) 2019/597 a Consiliului din 9 aprilie 2019 privind instituirea unui Grup la nivel înalt de înțelepți pentru arhitectura financiară europeană pentru dezvoltare.

Se impune o reflecție asupra arhitecturii financiare europene pentru dezvoltare. În acest scop, ar trebui să se constituie un Grup la nivel înalt de înțelepți pentru arhitectura financiară europeană pentru dezvoltare (denumit în continuare „Grupul de înțelepți”).

Grupul de înțelepți ar trebui să prezinte Consiliului un raport independent care să examineze provocările și oportunitățile legate de îmbunătățirea și raționalizarea arhitecturii financiare europene pentru dezvoltare, precum și scenariile privind evoluția acesteia în conformitate cu obiectivele politicilor europene, pentru a fundamenta procesul de reflecție al Consiliului cu privire la acest subiect.

Se constituie în cadrul Secretariatului General al Consiliului un Grup la nivel înalt de înțelepți pentru arhitectura financiară europeană pentru dezvoltare (denumit în continuare „Grupul de înțelepți”).

Grupului de înțelepți îi revine atribuția de a prezenta Consiliului un raport independent, în conformitate cu mandatul care figurează în anexa la prezenta decizie. Grupul de înțelepți se constituie până la îndeplinirea misiunii conferite prin mandat și cu respectarea termenelor stabilite prin acesta.

Intrarea în vigoare: 13 aprilie 2019.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii