Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Titus Corlățean a participat la dezbaterea pe tema: 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertatea religioasă pentru creștini?


16 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Miercuri, 10 aprilie 2019, Titus Corlățean, senator, membru al Delegației Parlamentului României la APCE şi vicepreședinte al Adunării, și parlamentarul ucrainian Pavlo Ungurian au prezidat, în marja celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dezbaterea pe tema „70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertate religioasă pentru creștini?”. La lucrări au participat numeroși membri APCE, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale internaționale și invitați proveniți din state membre europene, potrivit unui comunicat.

Dezbaterea a adus în atenție aspectele semnalate în raportul realizat de Asociația Open Doors – organizație neguvernamentală din Franța care monitorizează la nivel global situația creștinilor și a bisericilor creștine, indiferent de cultul de care aparțin și care sprijină creștinii persecutați din întreaga lume. A fost prezentat un raport detaliat care include informații confirmate și date statistice privind situația dificilă cu care se confruntă cultele creștine în anumite regiuni, evoluțiile îngrijorătoare din ultimii ani, înregistrate pe fondul creșterii amenințărilor mișcărilor teroriste, precum și cazuri concrete în care familiile creștine și reprezentanții cultelor creștine sunt amenințati, supuși actelor de violență, torturați și chiar uciși pe motivul apartenenței la o confesiune religioasă creștină.

Senatorul Titus Corlățean a reafirmat importanța promovării libertății religioase și respectării drepturilor fundamentale ale fiecărui cetățean, precum și importanța combaterii discriminării, fundamentate pe criteriul libertății religioase.

Senatorul român a propus o moțiune pentru rezoluție prin care se inițiază procedura unei dezbateri pe tema situației creștinilor din diferite regiuni, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organism internațional care promovează și veghează la respectarea drepturilor fundamentale ale fiecărei persoane. Moțiunea a fost ulterior semnată de un număr semnificativ de membri APCE și înscrisă în registrul Adunării Parlamentare pentru redactarea și prezentarea unui raport al Adunării pe această temă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri