Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Titus Corlățean a participat la dezbaterea pe tema: 70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertatea religioasă pentru creștini?
16.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 aprilie 2019, Titus Corlățean, senator, membru al Delegației Parlamentului României la APCE şi vicepreședinte al Adunării, și parlamentarul ucrainian Pavlo Ungurian au prezidat, în marja celei de-a doua părți a Sesiunii ordinare a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, dezbaterea pe tema „70 de ani de la adoptarea Declarației Universale a Drepturilor Omului. Este asigurată libertate religioasă pentru creștini?”. La lucrări au participat numeroși membri APCE, reprezentanți ai unor organizații neguvernamentale internaționale și invitați proveniți din state membre europene, potrivit unui comunicat.

Dezbaterea a adus în atenție aspectele semnalate în raportul realizat de Asociația Open Doors – organizație neguvernamentală din Franța care monitorizează la nivel global situația creștinilor și a bisericilor creștine, indiferent de cultul de care aparțin și care sprijină creștinii persecutați din întreaga lume. A fost prezentat un raport detaliat care include informații confirmate și date statistice privind situația dificilă cu care se confruntă cultele creștine în anumite regiuni, evoluțiile îngrijorătoare din ultimii ani, înregistrate pe fondul creșterii amenințărilor mișcărilor teroriste, precum și cazuri concrete în care familiile creștine și reprezentanții cultelor creștine sunt amenințati, supuși actelor de violență, torturați și chiar uciși pe motivul apartenenței la o confesiune religioasă creștină.

Senatorul Titus Corlățean a reafirmat importanța promovării libertății religioase și respectării drepturilor fundamentale ale fiecărui cetățean, precum și importanța combaterii discriminării, fundamentate pe criteriul libertății religioase.

Senatorul român a propus o moțiune pentru rezoluție prin care se inițiază procedura unei dezbateri pe tema situației creștinilor din diferite regiuni, în cadrul Adunării Parlamentare a Consiliului Europei, organism internațional care promovează și veghează la respectarea drepturilor fundamentale ale fiecărei persoane. Moțiunea a fost ulterior semnată de un număr semnificativ de membri APCE și înscrisă în registrul Adunării Parlamentare pentru redactarea și prezentarea unui raport al Adunării pe această temă.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti