« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

Metodologia de vot prin sistem online sau printr-un alt sistem electronic securizat pentru ședințele Comitetului director și Consiliului Colegiului Psihologilor din România
16.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 273 din data de 10 aprilie 2019, a fost publicat Metodologia de vot prin sistem online sau printr-un alt sistem electronic securizat pentru ședințele Comitetului director și Consiliului Colegiului Psihologilor din România, din 13.03.2019.

Articolul 1
Hotărârile Comitetului director al Colegiului Psihologilor din România, respectiv ale Consiliului Colegiului Psihologilor din România, ca foruri de conducere ale Colegiului Psihologilor din România, sunt aprobate prin votul membrilor acestora. În cazul hotărârilor adoptate prin vot deschis, pentru a adopta o decizie, membrii acestor foruri de conducere pot vota atât în cadrul ședințelor, cât și de la distanță, exprimându-și dreptul la vot prin mijloace electronice.

Articolul 2
În cazul acelor ședințe ale Comitetului director sau ale Consiliului Colegiului Psihologilor din România în care scopul este dezbaterea sau în care se adoptă acte cu caracter normativ, punerea la dispoziția participanților a unui sistem de prezență online, sincron, este obligatorie. În cazul în care ședința se desfășoară în sistem videoconferință sau în sistem mixt (prezență față în față și videoconferință), membri prezenți sincron sunt cei care dezbat și decid forma finală a ordinii de zi, precum și formularea finală a documentelor supuse la vot, prin vot simplu al celor prezenți în legătura sincronă.

Articolul 3
Pentru hotărârile care nu reprezintă acte normative, votul poate fi desfășurat integral în format asincron.

Articolul 4
Cvorumul necesar pentru luarea deciziilor este cel menționat în art. 9 alin. (1), 2 și 3 din Regulamentul de organizare și funcționare internă al Colegiului Psihologilor din România, aprobat prin Hotărârea Convenției naționale a Colegiului Psihologilor din România nr. 4/2018. Prin introducerea posibilității de vot prin sistem online sau printr-un alt sistem electronic securizat, cvorumul/participarea la ședință se calculează prin însumarea: (a) membrilor prezenți în sală; (b) a celor prezenți sincron, printr-un sistem online; (c) și a celor prezenți asincron, care își exercită votul înaintea termenului- limită stabilit pentru exprimarea votului.

Articolul 5
Pentru a putea vota asincron, membrii forurilor de conducere au obligația obținerii semnăturii electronice ca măsură de securizare. În absența obținerii semnăturii electronice personalizate, membrii vor putea vota doar dacă participă la ședință, fie în sală, fie printr-un sistem online tip videoconferință.

Articolul 6
În cazul membrilor care participă la ședință prin sistem videoconferință, precum și în cazul membrilor prezenți în sala de ședință, votul se exprimă la momentul solicitat de către președintele de ședință. În cazul membrilor care votează prin intermediul semnăturii electronice, votul se exprimă până cel târziu la ora 23,59 a zilei în care are loc ședința, în condițiile comunicării documentelor în forma finală supusă votului în ședință, nu mai târziu de ora 22,00 a respectivei zile.

Articolul 7
Opțiunea de vot prin intermediul semnăturii electronice este una facultativă, fiind decisă anterior ședinței de către președintele Colegiului Psihologilor din România, respectiv pe parcursul derulării ședinței, de către majoritatea simplă a membrilor prezenți în sală sau prin sistem videoconferință.

Articolul 8
În vederea asigurării posibilității de vot electronic, documentele supuse aprobării sunt transmise membrilor cu cel puțin 10 zile înaintea de data ședinței.

Articolul 9
Pentru ședințele care au și o componentă sincronă (videoconferință), derularea online se înregistrează prin sistemul tehnic utilizat. Pentru ședințele care au și o componentă de prezență față în față, derularea acestei componente se înregistrează audio sau audiovideo.

Articolul 10
Procesul-verbal al ședinței va consemna explicit numărul de voturi pentru/împotrivă/abțineri înregistrate, defalcat pentru fiecare modalitate de vot exprimată. În cazul voturilor securizate prin semnătură electronică, documentele respective se centralizează și se printează, devenind o anexă la procesul- verbal încheiat.

Articolul 11
Hotărârile forurilor de conducere adoptate prin vot secret pot fi exprimate doar de către membrii prezenți în sală la ședință, cu asigurarea respectării condițiilor necesare pentru păstrarea secretului privind votul exprimat.

Intrarea în vigoare: 10 aprilie 2019.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Dreptul sanatatii, Lege 9, Monitorul Oficial al României, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD