Secţiuni » Flux noutăţi
Flux noutăţi
Newsletters
ArticoleJurisprudenţăLegislaţieCariereEvenimenteCărţiComunicate profesioniştiAvocaturăExecutoriNotariatSistemul judiciarJURIDICE NEXT

Legea Salarizarii Unitare este inca in lucru


26 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Primul-ministru Emil Boc, ministrul Finantelor Publice, Gheorghe Pogea, si ministrul Muncii, Familiei si Protectiei Sociale, Marian Sarbu, au avut ieri, 25 august 2009, o intalnire de lucru cu reprezentantii sindicatelor si patronatelor pentru a discuta pe marginea proiectului legii salarizarii unice in sistemul bugetar.

Potrivit unui comunicat al Guvernului, „in cadrul discutiilor, ministrul Finantelor si ministrul Muncii au prezentat proiectul de act normativ, subliniind faptul ca actul normativ este inca „in lucru”.

„Exista astazi 39 de legi de salarizare in sistemul bugetar. Legea salarizarii unice va introduce un sistem unic de salarizare si va fi o lege corecta. Niciun salariu aflat in plata nu va scadea prin adoptarea acestui act normativ, dimpotriva, se vor realiza corecturi in sistem. Angajatii care se afla la baza piramidei salariale vor avea, pana in 2015, o perioada de crestere salariala accelerata”, a afirmat premierul Emil Boc.

Ministrul Muncii, Marian Sarbu, a apreciat propunerile facute de partenerii sociali, aratand insa ca acestea pot fi preluate in masura in care nu vor fi afectate principiile de baza ale legii salarizarii unice, semnate in luna noiembrie de reprezentantii partidelor politice, sindicatelor si patronatelor, si in baza carora a fost elaborat proiectul de act normativ.

Consultarile dintre reprezentantii Guvernului si cei ai sindicatelor si patronatelor vor continua in urmatoarele zile. Primul-ministru a aratat ca propunerile si observatiile partenerilor sociali vor fi analizate de Ministerul Finantelor si Ministerul Muncii, urmand ca Executivul „sa ia o decizie care sa tina cont de interesul general”.

Ulterior, Guvernul isi va asuma raspunderea in fata Parlamentului asupra proiectului de lege privind salarizarea unica, potrivit procedurii constitutionale.”

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii