Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Gânduri de penal(ist)

18.04.2019 | Anton CENUȘE
Abonare newsletter
Anton Cenușe

Anton Cenușe

Se schimbă justiția? Sau e doar o părere de-a mea eronată? Sau e doar o excepție? Sau…? Uite de ce întreb. Dosar penal. Fond. Pun concluzii de achitare (dar mă rog în sinea mea pentru maxim o suspendare). Prima surpriză. Instanța dispune achitarea. Evident, onor parchetul face apel. Supărați rău, ce mai! Ajung la Curte (…de Apel, clădirea aia frumoasă, de pe malul gârlei). Pregătit să mă opun la toate probele parchetului (lipsă teză probatorie, etc).

A doua surpriză. În ședință, dl. Procuror (tre` să scriu cu P mare), ne anunță că nu mai susține motivele privind achitarea, întrucât hotărârea de fond e legală sub acest aspect. Hop! M-am blocat! Io ce D-zeu să mai zic acum? Venisem pregatit pentru altceva. Na, zic în sinea mea, că iar m-a debusolat parchetul. Bălmăjesc două-trei vorbe (cu talent, evident), să vadă instanța că am idee de penal, cât de cât.

Surpriza nr. 3. Din oficiu, Curtea pune în discuție schimbarea incadrării. Adică din două fapte în concurs, în una singură. M-a luat cu amețeală. Caut pe la colegi un extraveral, ceva. Mă rog: „Doamne, dă-mi putere, că aici se întâmplă lucruri paranormale”. Trecem la concluzii pe apel. Partea civilă își restrânge apelul, susține doar aspecte cu privire la latura civilă. Mă gândesc că 1 Aprilie a trecut de mult, așa că pare serios tot ce se întâmplă. Mai zic încă două-trei vorbe și eu, tot așa să fac impresie. Plec din sala. Trist. Tot sistemul meu de valori s-a dărâmat. Parchetul susține lucruri întemeiate, instanța pare hotărâtă să facă dreptate. În ce lume trăim? Sau așa ar trebui sa fie? Nu mai știu.

20 de ani de profesie și uite prin ce trec.

Av. Anton Cenușe

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week