Secţiuni » Arii de practică » Business » Insolvenţă
Insolvenţă
DezbateriCărţiProfesionişti
UNBR Caut avocat
Evenimente juridice

Citeşte mai mult: Flux informații, Insolvență, Monitorul Oficial al României, Noutăți legislative, SELECTED

Procedura privind cesiunea creanțelor bugetare datorate de debitorii aflați în procedura insolvenței

17 aprilie 2019 | Vlad BERCU
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 285 din data de 15 aprilie 2019, a fost publicată Procedura privind cesiunea creanțelor bugetare datorate de debitorii aflați în procedura insolvenței, din 04.04.2019.

Procedura de cesiune a creanțelor bugetare se aplică debitorilor aflați în procedura insolvenței, aceasta  poate fi inițiată de creditorul bugetar, respectiv organul fiscal central, care s-a înscris în tabelul definitiv de creanțe cu creanțe bugetare, denumit în continuare organ fiscal.

Fac obiectul cesiunii creanțele bugetare înscrise de organul fiscal în tabelul definitiv de creanțe, rămase nestinse la data încheierii contractului de cesiune.

Cesiunea creanțelor bugetare poate avea loc numai dacă sunt îndeplinite cumulativ următoarele condiții:
a) prețul cesiunii este cel puțin egal cu valoarea creanțelor bugetare, asigurându-se recuperarea integrală a creanțelor bugetare înscrise în tabelul definitiv de creanțe;
b) plata prețului cesiunii și recuperarea creanțelor bugetare se realizează într-o perioadă de maximum 3 ani de la data încheierii contractului de cesiune;
c) cesionarul justifică un interes public în vederea cesionării creanței;
d) constituirea de garanții, cu excepția situației în care plata se efectuează integral până la data încheierii contractului de cesiune.

Selecției cesionarului se realizează de către organul fiscal, procedură care are următoarele etape: publicarea anunțului anunțul, depunerea ofertelor, emiterea deciziei, încheierea contractului de cesiune.

Procedura încheierii contractului de cesiune este regelementată pe larg la art. 8-13, care cuprind și prevedere de stabilirea unor garanții adecvate.

Pentru mai multe detalii a se vedea Procedura integral.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni   Noutăţi   Servicii      Articole   Jurisprudenţă   Legislaţie      Arii de practică