Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Tribunalul Maramureș. Luare de mită. Condamnare
17.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 17 aprilie 2019, Tribunalul Maramureș a anunțat că, prin sentinţa penală nr. 65, pronunţată de Tribunalul Maramureş la data de 17 aprilie 2019, în dosarul nr. 1511/100/2016, instanţa l-a condamnat pe inculpatul D.M., fost arhitect şef al Primăriei Baia Mare, pentru săvârşirea infracţiunii de luare de mită, prev. de art. 289 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a art. 35 alin. 1 din Codul penal (5 acte materiale), la pedeapsa de 3 ani de închisoare, fiindu-i totodată aplicată pedeapsa complementară a interzicerii, pe o durată de 3 ani, a următoarelor drepturi: dreptul de a fi ales în autorităţi publice sau funcţii publice, dreptul de a ocupa o funcţie ce implică exerciţiul autorităţii de stat si dreptul de a exercita funcţia de arhitect in cadrul unei instituţii/autorităţi publice, potrivit unui comunicat semnat de jud. Mirela-Roxana Petrariu.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 4 ani. Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 100 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din cadrul Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Cluj.

Prin aceeaşi sentinţă, instanţa l-a condamnat pe inculpatul V.F. la pedeapsa de 1 an si 4 luni închisoare pentru săvărşirea infracţiunii de dare de mită, prevăzută de art. 290 alin. 1 din Codul penal, cu aplicarea art. 6 din Legea nr. 78/2000 şi a art. 35 alin. 1 din Cod penal (2 acte materiale), şi de art. 75 alin. 2 litera b Cod penal, raportat la art. 76 alin. 1 din Codul penal.

Instanţa a dispus suspendarea sub supraveghere a executării pedepsei aplicate inculpatului pe un termen de 2 ani, perioadă în care acesta se va supune măsurilor prevăzute de art. 93 al. 1 din Codul penal şi va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, cu excepţia zilelor nelucrătoare, într-o instituţie publică din Municipiul Baia Mare, respectiv Primăria Baia Mare, instituţia şi tipul de activitate urmând a fi stabilite de Serviciul de Probaţiune Maramureş.

Instanţa a constatat nulitatea interceptărilor convorbirilor telefonice efectuate în perioada 15 ianuarie 2016 – 9 martie 2016 şi a planşelor fotografice întocmite la data de 11 februarie 2016, 16 februarie 2016 şi 10 martie 2016.

Hotărârea Tribunalului Maramureş nu este definitivă, împotriva acesteia putând fi introdusă calea de atac a apelului în termen de 10 zile de la comunicare.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti