Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
3 comentarii

Aglomerația din penitenciare


19 aprilie 2019 | Vladimir Adrian COSTEA

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Articole, Drept penal, Opinii, SELECTED, Sistemul judiciar
Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

Intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, împreună cu implementarea Calendarului de măsuri propus de Ministerul Justiției, au redus doar parțial problema suprapopulării unităților deținere, existând în continuare penitenciare care prezintă un nivel de ocupare de peste 150% din capacitatea optimă calculată la standardul de 4 m2.

Datele pentru luna aprilie prezentate de Administrația Națională a Penitenciarelor privind dinamica efectivelor evidențiază stagnarea indicelui de ocupare al unităților de deținere în jurul valorii de 113,34% (calculat la standardul de 4 m2). De la începutul acestui an, populația carcerală a înregistrat variații nesemnificative, numărul fiind de aproximativ 20.700 persoane private de libertate. Comparativ cu 16 ianuarie 2018, efectivul total existent s-a redus de la 23.481 la 20.741 persoane încarcerate, în timp ce indicele de ocupare a înregistrat o scădere de 9 procente.

La nivelul unităților de deținere, indicele de ocupare prezintă cele mai ridicate valori la penitenciarele Focșani (164,67%), Vaslui (164,65%), Iași (158,45%), în timp ce la penitenciarul din Deva indicele de ocupare este de 62,44%.

Vladimir-Adrian Costea

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică