Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC
3 comentarii

Aglomerația din penitenciare
19.04.2019 | Vladimir Adrian COSTEA

JURIDICE - In Law We Trust
Vladimir-Adrian Costea

Vladimir-Adrian Costea

Intrarea în vigoare a Legii recursului compensatoriu, împreună cu implementarea Calendarului de măsuri propus de Ministerul Justiției, au redus doar parțial problema suprapopulării unităților deținere, existând în continuare penitenciare care prezintă un nivel de ocupare de peste 150% din capacitatea optimă calculată la standardul de 4 m2.

Datele pentru luna aprilie prezentate de Administrația Națională a Penitenciarelor privind dinamica efectivelor evidențiază stagnarea indicelui de ocupare al unităților de deținere în jurul valorii de 113,34% (calculat la standardul de 4 m2). De la începutul acestui an, populația carcerală a înregistrat variații nesemnificative, numărul fiind de aproximativ 20.700 persoane private de libertate. Comparativ cu 16 ianuarie 2018, efectivul total existent s-a redus de la 23.481 la 20.741 persoane încarcerate, în timp ce indicele de ocupare a înregistrat o scădere de 9 procente.

La nivelul unităților de deținere, indicele de ocupare prezintă cele mai ridicate valori la penitenciarele Focșani (164,67%), Vaslui (164,65%), Iași (158,45%), în timp ce la penitenciarul din Deva indicele de ocupare este de 62,44%.

Vladimir-Adrian Costea


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Aglomerația din penitenciare”

  1. Marius PETER spune:

    Există „în continuare penitenciare care prezintă un nivel de ocupare de peste 150% din capacitatea optimă calculată la standardul de 4m2”…
    Dar ar trebui spus că există și penitenciare în care „nivelul” de ocupare e de sub 70%…
    Oare de ce?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.