« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Health & Pharma
CărţiProfesionişti
 

UNNPR. Parteneriat în sprijinul donatorilor de organe
22.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

Vineri, 19 aprilie 2019, Uniunea Națională a Notarilor Publici din România și Asociația Transplantaților din România au agreat asupra importanței și necesității unui parteneriat de durată în vederea salvării de vieți omenești, potrivit unui comunicat.

Ca expresie a implicării active a notarilor publici în soluționarea problemelor stringente ale societății, UNNPR se alătură Asociației Transplantaților din România în demersurile întreprinse în direcția informării publicului larg cu privire la diferite aspecte ale donării post-mortem, în scop terapeutic, a organelor, țesuturilor și celulelor. În acest sens, a fost agreată semnarea unui protocol de colaborare, menit să coaguleze eforturile celor două organizații în direcția atingerii obiectivului anterior menționat.

În calitate de organizație reprezentativă a notarilor publici din România, UNNPR reafirmă astfel sprijinul pe care membrii profesiei notariale îl acordă, în limita competențelor legale ce le revin, potențialilor donatori de organe, țesuturi și celule, precum și asociațiilor de pacienți din acest domeniu.

Uniunea Națională a Notarilor Publici din România reiterează, totodată, importanța participării active a notarilor publici și a personalului notarial auxiliar la informarea corectă și promptă a persoanelor care se adresează birourilor notariale solicitând informații privind procedura donării de organe.

Rolul notarilor publici în procedura donării post-mortem, în scop terapeutic, a organelor, țesuturilor și celulelor, a fost reglementat prin Ordinul comun al Ministrului sănătății și al Ministrului justiției nr.1158/2012 privind înființarea Registrului Național al Donatorilor de Organe, Țesuturi și Celule (R.N.D.). Conform dispozițiilor legale, notarii publici au obligația de a înscrie în R.N.D. datele de identificare a donatorilor și declarațiile prin care aceștia consimt la donarea post-mortem, în scop terapeutic, a organelor, țesuturilor și celulelor, sau revocă acest consimțământ. Declarațiile de consimțământ ale donatorilor sunt scutite de plata onorariului notarial.

 
Secţiuni: Content, Dreptul sanatatii, Notari | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD