« Flux noutăţi
Proiecte speciale: Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesioniştiBarouriCovid-19 Legal ReactInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatExecutoriReviste juridiceSistemul judiciarUniversitariaCitate juridiceJURIDICE MOLDOVALaw Flaws ProjectLegal Soft SkillsNoul Cod comercial român
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Modificarea Programului de granturi „Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I”
22.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 300 din data de 18 aprilie 2019, a fost publicată Hotărârea nr. 221/2019 pentru modificarea și completarea Hotărârii Guvernului nr. 403/2017 privind aprobarea Programului de granturi pentru cercetare-dezvoltare și inovare „Grantul pentru tineri cercetători REGELE CAROL I”.

1. La articolul 3, alineatul (1) se modifică și va avea următorul cuprins:
(1) Sunt eligibili pentru acordarea Grantului REGELE CAROL I candidații care sunt:
a) absolvenți de liceu care au obținut cel puțin o dată, pe perioada studiilor liceale, la olimpiadele internaționale de științe, medalie de aur/premiul I, medalie de argint/premiul II, medalie de bronz/premiul III sau mențiune și care sunt înmatriculați într-o instituție de învățământ superior din România începând cu anul universitar 2019-2020;
b) absolvenți de liceu care au obținut cel puțin o dată, pe perioada studiilor liceale, la olimpiadele naționale de științe, medalie de aur/premiul I, medalie de argint/premiul II, medalie de bronz/premiul III sau mențiune și care sunt înmatriculați într-o instituție de învățământ superior din România începând cu anul universitar 2019-2020;
c) olimpiadele internaționale și naționale de științe, prevăzute la lit. a) și b), se referă la olimpiadele școlare internaționale și naționale organizate în România în domenii științifice și tehnice stabilite conform ordinelor ministrului educației naționale privind organizarea olimpiadelor școlare de: matematică; astronomie; astrofizică; fizică; chimie; biologie; științele pământului, inclusiv geografie; informatică, inclusiv tehnologia informației și informatică în echipe; științe socioumane, inclusiv istorie și psihologie; arhitectură; discipline tehnologice, cu excepția celor pentru învățământul profesional.

2. La articolul 3, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
(2) Întocmirea listei candidaților eligibili, cu încadrarea pe fiecare dintre categoriile prevăzute la alin. (1), se realizează de către Ministerul Educației Naționale, se verifică și se validează de către Ministerul Cercetării și Inovării și se face publică de către acesta până cel târziu la data de 20 octombrie a anului în care se înmatriculează candidații eligibili.

3. La articolul 3, se introduce alineatul (3), cu următorul cuprins:
(3) Prin excepție de la alin. (2) se poate suplimenta lista candidaților eligibili, cu încadrarea pe fiecare dintre categoriile prevăzute la alin. (1), numai pentru olimpiadele naționale și internaționale care se desfășoară după termenul prevăzut la alin. (2).

4. La articolul 4 alineatul (1), literele a) și b) se modifică și vor avea următorul cuprins:
a) pentru laureații la olimpiade internaționale se acordă suma de 4.000 euro pe an pentru medalia de aur/premiul I, 3.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II, 3.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III, 2.500 euro pentru mențiune;
b) pentru laureații la olimpiade naționale se acordă suma de 3.000 euro pe an pentru medalie de aur/premiul I, 2.500 euro pe an pentru medalie de argint/premiul II, 2.000 euro pe an pentru medalie de bronz/premiul III, 1.500 euro pentru mențiune.

5. La articolul 6, alineatul (2) se modifică și va avea următorul cuprins:
(2) Ministerul Cercetării și Inovării va semna, până la data de 10 noiembrie a anului universitar respectiv, câte un contract- cadru multianual cu fiecare dintre instituțiile de învățământ superior acreditate din România la care au fost depuse cereri de către candidați.

Intrarea în vigoare: 18 aprilie 2019.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Secţiuni/categorii: Lege 9, Monitorul Oficial al României, UNIVERSITARIA, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD