« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia animalelorProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Aprobarea OUG nr. 41/2018 pentru modificarea Legii privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice
22.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 296 din data de 17 aprilie 2019, a fost publicată Legea nr. 61/2019 privind aprobarea Ordonanței de urgență a Guvernului nr. 41/2018 pentru modificarea și completarea Legii-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice.

Ordonanța de urgență a fost aprobată cu următoarele modificări, care se reflectă în Legea privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice:

1. La articolul 17, alineatul (4) se modifică și va avea următorul cuprins:
(4) Personalul din cadrul aparatului propriu al Ministerului Finanțelor Publice și Ministerului Muncii și Justiției Sociale, cu excepția personalului prevăzut la alin. (1), beneficiază de majorarea salariilor de bază cu până la 25%, în baza criteriilor stabilite prin ordin al ministrului finanțelor publice și, respectiv, prin ordin al ministrului muncii și justiției sociale.

2.  La articolul 38, după alineatul (41) se introduce un nou alineat, alineatul (42), cu următorul cuprins:
(42) Prevederile alin. (41) nu se aplică personalului asimilat din punctul de vedere al salarizării cu personalul didactic încadrat în unitățile/instituțiile de învățământ preuniversitar și universitar de stat.

3. La articolul 38, după alineatul (7) se introduce un nou alineat, alineatul (8), cu următorul cuprins:
(8) În situația în care, în urma promovării în funcție, grad sau treaptă profesională ori a avansării în gradație, potrivit legii, rezultă un salariu de bază mai mic decât cel avut la data promovării sau avansării în gradație, se păstrează salariul de bază avut anterior promovării sau avansării în gradație.

4.  La anexa nr. I, capitolul I litera B, articolul 4 se modifică și va avea următorul cuprins:
Personalul didactic din învățământul special și special integrat, precum și din centrele județene de resurse și de asistență educațională, respectiv Centrul Municipiului București de Resurse și Asistență Educațională și din structurile coordonate, monitorizate și evaluate de către acestea, beneficiază de o majorare cu 15% a salariului de bază.

5. La anexa nr. I, capitolul I litera B, articolul 16 se modifică și va avea următorul cuprins:
Pentru personalul didactic de predare din învățământ, precum și pentru personalul didactic de conducere prevăzut la punctul 1, nr. crt. 1, 2, 4-6 și punctul 2 din anexa nr. I, capitolul I, litera A, se acordă un spor de suprasolicitare neuropsihică de 10% din salariul de bază.

6. La anexa nr. I, capitolul III litera B, numărul curent 4 se modifică și va avea următorul cuprins:

«4. Episcop, episcop-vicar patriarhal. 35. Vicepreședinții comisiilor permanente ale Senatului și Camerei Deputaților»

7. La anexa nr. I, capitolul III litera C, numerele curente 1 și 3 se modifică și vor avea următorul cuprins:

«1. Vicepreședinte uniune, vicar administrativ patriarhal, vicar general, secretar general, consilier patriarhal, prim-rabin 53. Profesor cu studii superioare, cu grad didactic I și vechime în învățământ de peste 25 de ani
. . . . . . . . . . .
3. Secretar Cancelaria patriarhală, consilier eparhial, secretar eparhial, inspector eparhial, exarh, protopop 736. Profesor cu studii superioare, cu grad didactic II și vechime în învățământ între 10 și 15 ani»”

8. La anexa nr. II, capitolul II, la articolul 6, se introduce  alineatul (31), cu următorul cuprins:
(31) Prin excepție de la prevederile alin. (3), cadrele didactice care ocupă funcțiile de șef secție, șef laborator sau șef serviciu medical desfășoară activitate integrată, prin cumul de funcții, în baza unui contract de administrare cu o durată de 7 ore zilnic și beneficiază de drepturile salariale aferente contractului de administrare.

9. La anexa nr. VIII, capitolul II litera C, la tabelul de la litera b), după numărul curent 7 se introduce numărul curent 71, cu următorul cuprins:

«71. Bucătar calificat M;G 3850 1,54»

Pentru mai multe detalii a se vedea Legea de aplicare integral.

Intrarea în vigoare:20 aprilie 2019.

Cuvinte cheie: , , ,
Secţiuni/categorii: Dreptul muncii, Lege 9, Monitorul Oficial al României, _CONTENT

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD