Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Propunere legislativă de modificare a Codului muncii. Obligația de a contracta servicii externe. Asistență juridică asigurată de către avocat sau expert în legislația muncii
23.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Dreptul muncii, Lege 9, Mediere, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

La Senat a fost înregistrată, la data de 16 aprilie 2019, o propunere legislativă de modificare a Codului muncii.

Modificările propuse aduc în prim-plan profesia de expert în legislația muncii.

Iată câteva dintre modificările propuse:

  1. La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părți poate fi asistată de către un avocat, un expert în legislația muncii sau de către o altă persoană.
  2. Dacă la nivelul angajatorului nu există personal care să dețină competențe în resurse umane și salarizare, acesta are obligația să contracteze servicii externe specializate (subl. JURIDICE.ro). Aceste servicii externe specializate (de exemplu societăți) trebuie să aibă obiect de activitate managementul forței de muncă și să fie coordonate de către un expert în legislația muncii.
  3. Părțile contractului individual de muncă pot conveni o clauză de conciliere, conciliere care să preceadă și să condiționeze conflictul judiciar, pe cheltuiala angajatorului. Conciliatorii pot fi avocați, experți în legislația muncii sau mediatori specializați în legislația muncii.
  4. În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să fie asistat de către un avocat, un expert în legislația muncii sau, dacă este membru al unui sindicat, de către un reprezentant al acelui sindicat.

:: Forma inițiatorului
:: Expunerea de motive

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti