Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Propunere legislativă de modificare a Codului muncii. Obligația de a contracta servicii externe. Asistență juridică asigurată de către avocat sau expert în legislația muncii


23 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

La Senat a fost înregistrată, la data de 16 aprilie 2019, o propunere legislativă de modificare a Codului muncii.

Modificările propuse aduc în prim-plan profesia de expert în legislația muncii.

Iată câteva dintre modificările propuse:

  1. La negocierea, încheierea sau modificarea contractului individual de muncă, oricare dintre părți poate fi asistată de către un avocat, un expert în legislația muncii sau de către o altă persoană.
  2. Dacă la nivelul angajatorului nu există personal care să dețină competențe în resurse umane și salarizare, acesta are obligația să contracteze servicii externe specializate (subl. JURIDICE.ro). Aceste servicii externe specializate (de exemplu societăți) trebuie să aibă obiect de activitate managementul forței de muncă și să fie coordonate de către un expert în legislația muncii.
  3. Părțile contractului individual de muncă pot conveni o clauză de conciliere, conciliere care să preceadă și să condiționeze conflictul judiciar, pe cheltuiala angajatorului. Conciliatorii pot fi avocați, experți în legislația muncii sau mediatori specializați în legislația muncii.
  4. În cursul cercetării disciplinare prealabile salariatul are dreptul să fie asistat de către un avocat, un expert în legislația muncii sau, dacă este membru al unui sindicat, de către un reprezentant al acelui sindicat.

:: Forma inițiatorului
:: Expunerea de motive

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii