Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitatea Nicolae Titulescu, în colaborare cu LOSPA LAWYERS, a organizat Concursul de procese simulate de drept procesual civil / 20 aprilie 2019, București


24 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Departamentul de Drept Privat al Universității Nicolae Titulescu, în colaborare cu LOSPA LAWYERS, a organizat a doua ediție a Concursului de Procese Simulate de Drept procesual civil.

Concursul s-a adresat studenților anului al IV-lea și a avut mai multe etape care s-au desfășurat în perioada  7-20 aprilie. Pentru participarea în etapa pledoariilor, echipele formate din câte 2 studenți au redactat un eseu pe tema „Soluțiile instanței de apel în cazul neaplicării de către prima instanță a dispozițiilor art. 78 C. proc. civ.”

În urma selecției eseurilor, juriul format din asist. univ. dr. Carla Alexandra Anghelescu, judecător în cadrul Tribunalului București, asist. univ. drd. av. Paul Lospa, Fondator LOSPA LAWYERS și av. Ramona Dănac, Of Counsel LOSPA LAWYERS, a desemnat 6 echipe de studenți care au participat în etapa pledoariilor, în incinta Palatului de Justiție, în data de 20 aprilie 2019.

Spețele supuse dezbaterilor orale în fața juriului au ridicat diverse probleme dificile de drept procesual civil, ca de exemplu:
1. Posibilitatea mandatarului neavocat de a ridica excepții procesuale, fără a susține concluzii orale asupra acestora;
2. Ridicarea excepției prescripției dreptului la acțiune la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, în lipsa depunerii unei întâmpinări de către partea interesată;
3. Posibilitatea atacării încheierii prin care s-a anulat o cerere de intervenție voluntară principală ca netimbrată cu apel sau, după caz, cu recurs, pe cale separată, conform art. 64 alin. (4) C. proc. civ.;
4. Chemarea în judecată, prin mijlocul procesual prevăzut de art. 68 – 71 C. proc. civ., a intervenientului voluntar principal;
5. Decăderea părții interesate din dreptul de a solicita decăderea părții potrivnice din exercitarea unui drept procesual;
6. Aplicații ale noțiunii “pot pune concluzii“  menționate de art. 130 alin. (2) C. proc. civ.;
7. Aplicarea în timp a Legii nr. 310/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Premiile au fost acordate echipelor care au demonstrat cele mai bune abilități de argumentare și persuasiune, dar și un nivel foarte bun de cunoștințe teoretice în domeniul dreptului procesual civil.

Au fost desemnați drept câștigători ai Concursului de procese simulate la Drept procesual civil – Ediția 2019, următorii studenți:

Premiul I – echipa formată din Valentina Elena Dorin și Eugen Constantin Luca

Premiul al II-lea – echipa formată din Diana Natan (Buterez) și Matei Veriotti

Premiul pentru cel mai bun orator – Matei Veriotti.

Au mai participat: Andreea Paicu, Ramona Vidican, Ana-Elena Petruș, Raluca-Marilena Saru, Ionela-Alina Moldovanu, Anne-Mary Mustiață, Georgiana Mădălina Buzică și Crina Trifu.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii