Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Universitatea Nicolae Titulescu, în colaborare cu LOSPA LAWYERS, a organizat Concursul de procese simulate de drept procesual civil / 20 aprilie 2019, București
24.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Selected, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust

Departamentul de Drept Privat al Universității Nicolae Titulescu, în colaborare cu LOSPA LAWYERS, a organizat a doua ediție a Concursului de Procese Simulate de Drept procesual civil.

Concursul s-a adresat studenților anului al IV-lea și a avut mai multe etape care s-au desfășurat în perioada  7-20 aprilie. Pentru participarea în etapa pledoariilor, echipele formate din câte 2 studenți au redactat un eseu pe tema „Soluțiile instanței de apel în cazul neaplicării de către prima instanță a dispozițiilor art. 78 C. proc. civ.”

În urma selecției eseurilor, juriul format din asist. univ. dr. Carla Alexandra Anghelescu, judecător în cadrul Tribunalului București, asist. univ. drd. av. Paul Lospa, Fondator LOSPA LAWYERS și av. Ramona Dănac, Of Counsel LOSPA LAWYERS, a desemnat 6 echipe de studenți care au participat în etapa pledoariilor, în incinta Palatului de Justiție, în data de 20 aprilie 2019.

Spețele supuse dezbaterilor orale în fața juriului au ridicat diverse probleme dificile de drept procesual civil, ca de exemplu:
1. Posibilitatea mandatarului neavocat de a ridica excepții procesuale, fără a susține concluzii orale asupra acestora;
2. Ridicarea excepției prescripției dreptului la acțiune la primul termen de judecată la care părțile sunt legal citate, în lipsa depunerii unei întâmpinări de către partea interesată;
3. Posibilitatea atacării încheierii prin care s-a anulat o cerere de intervenție voluntară principală ca netimbrată cu apel sau, după caz, cu recurs, pe cale separată, conform art. 64 alin. (4) C. proc. civ.;
4. Chemarea în judecată, prin mijlocul procesual prevăzut de art. 68 – 71 C. proc. civ., a intervenientului voluntar principal;
5. Decăderea părții interesate din dreptul de a solicita decăderea părții potrivnice din exercitarea unui drept procesual;
6. Aplicații ale noțiunii “pot pune concluzii“  menționate de art. 130 alin. (2) C. proc. civ.;
7. Aplicarea în timp a Legii nr. 310/2018 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 134/2010 privind Codul de procedură civilă, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative.

Premiile au fost acordate echipelor care au demonstrat cele mai bune abilități de argumentare și persuasiune, dar și un nivel foarte bun de cunoștințe teoretice în domeniul dreptului procesual civil.

Au fost desemnați drept câștigători ai Concursului de procese simulate la Drept procesual civil – Ediția 2019, următorii studenți:

Premiul I – echipa formată din Valentina Elena Dorin și Eugen Constantin Luca

Premiul al II-lea – echipa formată din Diana Natan (Buterez) și Matei Veriotti

Premiul pentru cel mai bun orator – Matei Veriotti.

Au mai participat: Andreea Paicu, Ramona Vidican, Ana-Elena Petruș, Raluca-Marilena Saru, Ionela-Alina Moldovanu, Anne-Mary Mustiață, Georgiana Mădălina Buzică și Crina Trifu.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti