Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție pentru Concursul Willem Vis (ediția 2019-2020)


24 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Marți, 23 aprilie 2019, Facultatea de Drept a Universității din București a anunțat că preselecția pentru echipa care va reprezenta Universitatea din București la ediția următoare a concursului Willem Vis se va desfășura joi, 16 mai 2019, începând cu ora 19. Sunt eligibili studenții care sunt în prezent în anul II sau III, potrivit unui comunicat.

Preselecția va consta într-un exercițiu de pledoarie (în limba engleză) pe baza problemei de la ediția 26 (Viena) a concursului (cu PO2), care poate fi descărcată aici. Preselecția va testa motivația candidaților, aptitudinile de cercetare juridică riguroasă, talentul oratoric precum și abilitățile de lucru în echipă, în condiții de stres.

Echipa Universității din București câștigă în mod constant premii la concursul Willem Vis și obiectivul este menținea acestei tradiții. Concursul Willem Vis este cel mai mare și cel mai prestigios concurs internațional de drept privat din lume. Peste 400 de universități participă la concurs, inclusiv toate universitățile de renume mondial. Concursul testează cunoștințele în materia dreptului contractelor internaționale și arbitrajului comercial internațional.

Etapa orală a concursului se desfășoară la Hong Kong și Viena. Studenții din echipele anterioare au beneficiat de sprijin pentru obținerea de stagii în societăți de avocatură de prestigiu din România și din străinătate care sponsorizează echipa, precum și de sprijin pentru admiterea la programe de master din străinătate.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii