Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Asociația VeDemJust a lansat proiectul LEJER
24.04.2019 | JURIDICE.ro

Asociația VeDemJust – Voci pentru Democrație și Justiție a lansat proiectul LEJER LEgea și Justiția Explicate tuturoR. El constă în prezentarea sub formă de fișe publicate periodic a unor noțiuni elementare privind legislația și sistemul juridic. Materialele au la bază manualul practic de educație juridică și civică „Legea pe-nțelesul tinerilor”, scris de judecătorul Cristi Danileț și publicat de editura Humanitas din București în anul 2017, potrivit unui comunicat semnat de Lucian Checheriță, președintele VeDemJust.

Proiectul LEJER face parte din programul național EDUIURIS – educație juridică nonformală în școli și licee – dezvoltat de asociația VeDemJust începând cu anul 2016. El se adaugă astfel proiectelor „De-a Dreptul”, #OI și Doza de educație juridică lansate în anul 2018.

Prima fișă publicată astăzi este PROCESUL PENAL LA MODUL LEJER, în care sunt explicate principalele elemente privind procesul în care sunt implicați poliția și procurorul, judecătorul, inculpatul și persoana vătămată, martorul și publicul. Ea poate fi descărcată aici.

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.