« Flux noutăţi
Selected Top LegalVideo
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţa curentă ÎCCJDezlegarea unor chestiuni de dreptRILCurţi de apelTribunaleJudecătorii
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMOF - Monitorul Oficial al RomânieiJOUE - Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members

Prima ediție a Concursului de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”
25.04.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust Video juridice

În perioada martie – aprilie 2019, Societatea de Avocați STOICA & ASOCIAȚII și Asociația Studenților în Drept (Universitatea din București) au organizat prima ediție a Concursului de procese simulate de drept civil – „Profesor Constantin Stătescu”.

În prima etapă a concursului, pe baza unei spețe pregătite de avocați din cadrul STOICA & ASOCIAȚII, s-au înscris la concurs  40 de echipe formate din câte doi studenți, prin transmiterea unui memoriu în care au trebuit să analizeze mai multe probleme de drept. În urma evaluării memoriilor de către echipa de avocați din cadrul STOICA & ASOCIAȚII, s-au calificat în etapa finală cele mai bune șase echipe de studenți. Etapa finală a avut loc sâmbătă, 20 aprilie 2019, la Curtea de Apel București și a constat într-un proces simulat.

În prima rundă a etapei pledoariilor au avut loc trei meciuri, la care au participat cele șase echipe formate din studenții: Alexandru Drăghici și Ana-Maria Dimofte; Alexandra-Ioana Tuță și Eduard Maxim; Luciana Cojocaru și Alin Alecsii; Iulia-Teodora Dobre și Miruna-Monica Lucan; Miruna Moiceanu și Cristian Cealera; Alexandru Laurențiu Mihai și Alexandra Șipoteanu.

După audierea pledoariilor, juriul semifinalei –  format din av. Dan-Rareș Răducanu (Partener senior),  av. Bogdan Popescu (Partener) și av. Mihai Stănescu (Managing Associate) din cadrul STOICA & ASOCIAȚII – a ales echipele finaliste. Finala a avut loc în a doua parte a zilei și s-a desfășurat după aceleași reguli din prima fază a pledoariilor. Cele două echipe finaliste au avut șansa să pledeze în fața unui juriu format din doamna judecător Ioana-Laura Toma-Dăuceanu, doamna avocat Cătălina Dicu (Partener senior) și domnul profesor Valeriu Stoica (Partener fondator).

Echipa câștigătoare a primei ediții ca Concursului de procese simulate „Profesor Constantin Stătescu” a fost formată din Ana-Maria Dimofte și Alexandru Drăghici, pe locul secund clasându-se echipa formată din Cristian Cealera și Miruna Moiceanu. Juriul a acordat premiul ”Cel mai bun pledant” lui Alexandru Laurențiu Mihai. Toate echipele participante au primit premii constând în bani, diplome și cărți. De asemenea, Societatea de Avocați STOICA & ASOCIAȚII a acordat și patru stagii de practică.

Societatea de Avocați STOICA & ASOCIAȚII transmite felicitări tuturor participanților și echipei de organizare formată din studenți din cadrul Asociației Studenților în Drept (Alina Rusu, Vlad Nagîț, Flavia Mincu, Roxana Bodeanu și Anca Spridon) și avocați din cadrul STOICA & ASOCIAȚII (av. Yolanda Beșleagă, av. Ana-Maria-Mihaela Teodorescu, av. Irina Titorian, av. Roxana Daskălu și av. Constantin Pintilie).

Nu în ultimul rând, mulțumim editurii Universul Juridic pentru cărțile oferite și Curții de Apel București pentru găzduirea concursului.

Cuvinte cheie: , , , , , , , , , , , , ,
Secţiuni/categorii: SELECTED TOP LEGAL, UNIVERSITARIA

Pentru toate secţiunile JURIDICE.ro click aici
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD