Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Prima ediție a Concursului de procese simulate de drept civil „Profesor Constantin Stătescu”


25 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

În perioada martie – aprilie 2019, Societatea de Avocați STOICA & ASOCIAȚII și Asociația Studenților în Drept (Universitatea din București) au organizat prima ediție a Concursului de procese simulate de drept civil – „Profesor Constantin Stătescu”.

În prima etapă a concursului, pe baza unei spețe pregătite de avocați din cadrul STOICA & ASOCIAȚII, s-au înscris la concurs  40 de echipe formate din câte doi studenți, prin transmiterea unui memoriu în care au trebuit să analizeze mai multe probleme de drept. În urma evaluării memoriilor de către echipa de avocați din cadrul STOICA & ASOCIAȚII, s-au calificat în etapa finală cele mai bune șase echipe de studenți. Etapa finală a avut loc sâmbătă, 20 aprilie 2019, la Curtea de Apel București și a constat într-un proces simulat.

În prima rundă a etapei pledoariilor au avut loc trei meciuri, la care au participat cele șase echipe formate din studenții: Alexandru Drăghici și Ana-Maria Dimofte; Alexandra-Ioana Tuță și Eduard Maxim; Luciana Cojocaru și Alin Alecsii; Iulia-Teodora Dobre și Miruna-Monica Lucan; Miruna Moiceanu și Cristian Cealera; Alexandru Laurențiu Mihai și Alexandra Șipoteanu.

După audierea pledoariilor, juriul semifinalei –  format din av. Dan-Rareș Răducanu (Partener senior),  av. Bogdan Popescu (Partener) și av. Mihai Stănescu (Managing Associate) din cadrul STOICA & ASOCIAȚII – a ales echipele finaliste. Finala a avut loc în a doua parte a zilei și s-a desfășurat după aceleași reguli din prima fază a pledoariilor. Cele două echipe finaliste au avut șansa să pledeze în fața unui juriu format din doamna judecător Ioana-Laura Toma-Dăuceanu, doamna avocat Cătălina Dicu (Partener senior) și domnul profesor Valeriu Stoica (Partener fondator).

Echipa câștigătoare a primei ediții ca Concursului de procese simulate „Profesor Constantin Stătescu” a fost formată din Ana-Maria Dimofte și Alexandru Drăghici, pe locul secund clasându-se echipa formată din Cristian Cealera și Miruna Moiceanu. Juriul a acordat premiul ”Cel mai bun pledant” lui Alexandru Laurențiu Mihai. Toate echipele participante au primit premii constând în bani, diplome și cărți. De asemenea, Societatea de Avocați STOICA & ASOCIAȚII a acordat și patru stagii de practică.

Societatea de Avocați STOICA & ASOCIAȚII transmite felicitări tuturor participanților și echipei de organizare formată din studenți din cadrul Asociației Studenților în Drept (Alina Rusu, Vlad Nagîț, Flavia Mincu, Roxana Bodeanu și Anca Spridon) și avocați din cadrul STOICA & ASOCIAȚII (av. Yolanda Beșleagă, av. Ana-Maria-Mihaela Teodorescu, av. Irina Titorian, av. Roxana Daskălu și av. Constantin Pintilie).

Nu în ultimul rând, mulțumim editurii Universul Juridic pentru cărțile oferite și Curții de Apel București pentru găzduirea concursului.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică