Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete
3 comentarii

Mădălina Afrăsinie: Avem o justiție capabilă, doar că sunt unii care vor să arate că, pentru toate relele pământului, judecătorii sunt de vină
25.04.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 25 aprilie 2019, jud. Mădălina Afrăsinie, președintele Secției a VI a Civilă a Tribunalului București, a acordat un interviu platformei cotidianul.ro.

Jud. Mădălina Afrăsinie: „Nu cred ca judecătorul nu manifestă rol activ în soluționarea cauzelor, dar asta nu înseamnă că acel judecător se transformă într-un avocat al părții, el fiind ținut să respecte și dispozițiile art.6 și 9 Cod procedură civilă referitoare la dreptul la un proces echitabil și dreptul de dispoziție al părților.

Faptul că un judecător nu analizează fiecare cuvânt dintr-o cerere, nu înseamnă că el are o motivare superficială. Așa că ”atâtea exemple de superficialitate” nu cred că este un fenomen generalizat, cu atât mai mult cu cât art.425 C. proc. civ. spune foarte clar care este conținutul unei hotărâri judecătorești.

Avem o justiție capabilă. Doar că sunt unii care vor să arate că, pentru toate relele pământului, judecătorii sunt de vină. Dar este o justiție care mai are de învățat multe și pentru asta avem nevoie de ajutorul tuturor.

Comisia de la Veneția este un organism al Consiliului Europei și nu trebui să fie confundată cu instituțiile Uniunii Europene. Ca să poată să ”emită păreri” avizate ar trebui să vorbească cu toți cei direct vizați, nu doar cu unii… Din punctul meu de vedere Comisia este mult prea activă…

România este integrată în Europa, cu bune și cu rele, și îmi place să cred că și noi, judecătorii, prin modul în care aplicăm legea, contribuim la menținerea ei în Europa.”

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti