Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
3 comentarii | 
Print Friendly, PDF & Email

Mădălina Afrăsinie: Avem o justiție capabilă, doar că sunt unii care vor să arate că, pentru toate relele pământului, judecătorii sunt de vină
25.04.2019 | JURIDICE.ro


Joi, 25 aprilie 2019, jud. Mădălina Afrăsinie, președintele Secției a VI a Civilă a Tribunalului București, a acordat un interviu platformei cotidianul.ro.

Jud. Mădălina Afrăsinie: „Nu cred ca judecătorul nu manifestă rol activ în soluționarea cauzelor, dar asta nu înseamnă că acel judecător se transformă într-un avocat al părții, el fiind ținut să respecte și dispozițiile art.6 și 9 Cod procedură civilă referitoare la dreptul la un proces echitabil și dreptul de dispoziție al părților.

Faptul că un judecător nu analizează fiecare cuvânt dintr-o cerere, nu înseamnă că el are o motivare superficială. Așa că ”atâtea exemple de superficialitate” nu cred că este un fenomen generalizat, cu atât mai mult cu cât art.425 C. proc. civ. spune foarte clar care este conținutul unei hotărâri judecătorești.

Avem o justiție capabilă. Doar că sunt unii care vor să arate că, pentru toate relele pământului, judecătorii sunt de vină. Dar este o justiție care mai are de învățat multe și pentru asta avem nevoie de ajutorul tuturor.

Comisia de la Veneția este un organism al Consiliului Europei și nu trebui să fie confundată cu instituțiile Uniunii Europene. Ca să poată să ”emită păreri” avizate ar trebui să vorbească cu toți cei direct vizați, nu doar cu unii… Din punctul meu de vedere Comisia este mult prea activă…

România este integrată în Europa, cu bune și cu rele, și îmi place să cred că și noi, judecătorii, prin modul în care aplicăm legea, contribuim la menținerea ei în Europa.”

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Au fost scrise până acum 3 de comentarii cu privire la articolul “Mădălina Afrăsinie: Avem o justiție capabilă, doar că sunt unii care vor să arate că, pentru toate relele pământului, judecătorii sunt de vină”

 1. Cine sunt acei unii? Și chiar zic acei unii că pentru toate relele de pe pământ? Sau susține cineva că ar trebui judecătorul să analizeze FIECARE CUVÂNT?

  Limbaj de lemn revoltător… dar deloc constructiv. Și exagerări.

 2. Maria TUDOR spune:

  Comisia de la Venetia (pasamite nimic mai mult decat un club de cercetasi mai copti) n-ar trebui sa-si dea cu parerea pt ca n-au discutat „cu toti cei direct vizati” (perfect fezabil, non?), dar Ms. Afrasinie e indreptatita sa vorbeasca in numele capabilei justitii romane pt. ca dumneaei stie bine ce mestereste si cum performeaza fiecare magistrat roman.

  Desigur, mai putin aia pe care periodic ii ponegreste pe ici, pe colo, pe Facebook sau pe Luju si care, cateodata, d-aia tre’ sa si scanceasca si ei catre CSM (a paguba, de altfel).

 3. Maria BORNEA spune:

  De ce vă deranjează activitatea Comisiei? Nu cumva pentru că vă temeti că sub lozincile ****, pe care le lansati, vor vedea realitățile concrete?

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate