Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislative
Proiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene

Directiva ref. montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti


27 august 2009 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 222/25 august 2009, a fost publicata Directiva 2009/67/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 iulie 2009 privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti.

Prin adoptarea noii Directive se abroga Directiva 93/92/CEE a Consiliului din 29 octombrie 1993 privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti.

Noua Directiva stabileste ca procedura care reglementeaza acordarea omologarii CE de tip pentru componente privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe un tip de autovehicul cu doua sau trei roti se face potrivit Directivei 2002/24/CE.

Directiva prevede obligativitatea pentru statele membre de a informa Comisia Europeana cu privire la principalele dispozitii de drept intern pe care le adopta in domeniul pe care il reglementeaza prezenta directiva.

Aplicare: 1 ianuarie 2010.

Directiva 2009/67/CE privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti >>

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii