Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
 
Noutăţi legislative
 
Print Friendly, PDF & Email

Directiva ref. montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti
27.08.2009 | JURIDICE.ro


In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 222/25 august 2009, a fost publicata Directiva 2009/67/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 iulie 2009 privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti.

Prin adoptarea noii Directive se abroga Directiva 93/92/CEE a Consiliului din 29 octombrie 1993 privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti.

Noua Directiva stabileste ca procedura care reglementeaza acordarea omologarii CE de tip pentru componente privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe un tip de autovehicul cu doua sau trei roti se face potrivit Directivei 2002/24/CE.

Directiva prevede obligativitatea pentru statele membre de a informa Comisia Europeana cu privire la principalele dispozitii de drept intern pe care le adopta in domeniul pe care il reglementeaza prezenta directiva.

Aplicare: 1 ianuarie 2010.

Directiva 2009/67/CE privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti >>

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate