Noutăţi legislative interesante. Lege 9
 
Print Friendly, PDF & Email

Directiva ref. montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti

27.08.2009 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene nr. L 222/25 august 2009, a fost publicata Directiva 2009/67/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 13 iulie 2009 privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti.

Prin adoptarea noii Directive se abroga Directiva 93/92/CEE a Consiliului din 29 octombrie 1993 privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti.

Noua Directiva stabileste ca procedura care reglementeaza acordarea omologarii CE de tip pentru componente privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe un tip de autovehicul cu doua sau trei roti se face potrivit Directivei 2002/24/CE.

Directiva prevede obligativitatea pentru statele membre de a informa Comisia Europeana cu privire la principalele dispozitii de drept intern pe care le adopta in domeniul pe care il reglementeaza prezenta directiva.

Aplicare: 1 ianuarie 2010.

Directiva 2009/67/CE privind montarea dispozitivelor de iluminat si semnalizare luminoasa pe autovehicule cu doua sau trei roti >>

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week