Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar

Procurorul PÎCCJ Ramona Bulcu a decedat


26 aprilie 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Ramona Burlacu

Vineri, 26 aprilie 2019, Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție a anunțat că a încetat din viață procurorul Ramona Daniela Bulcu. Evenimentul este cercetat, urmând a se stabili toate împrejurările în care a survenit decesul, potrivit unui comunicat.

Colegii din Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie sunt alături de familie în aceste momente tragice.

***

Consiliul Superior al Magistraturii și-a exprimat profundul regret pentru încetarea din viaţă a doamnei Ramona Daniela Bulcu, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi transmite sincere condoleanţe familiei îndoliate, potrivit unui comunicat.

Dumnezeu s-o odihnească!

***

Ana Birchall, ministrul interimar al Justiţiei, a publicat un mesaj după moartea procurorului Ramona Bulcu:

„Moartea Ramonei Daniela Bulcu, fost purtător de cuvânt al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție, este o veste tragică. Adresez cele mai sincere condoleanțe familiei sale, care se află acum într-un moment de grea încercare.

Totodată, asigurăm familia de întreg sprijinul nostru! Dumnezeu să o ierte, iar familiei și rudelor îndurerate să le dăruiască alinare și întărire sufletească!”

***

News247WorldPress a transmis următorul mesaj de condoleanţe la aflarea tristei veşti a plecării dintre noi a procurorului Ramona Bulcu:

„Într-un comunicat remis de către Parchetul General astăzi este anunţat decesul unuia dintre cei mai buni şi profesionalişti purtători de cuvânt din România.

Procurorul Ramona Bulcu a fost premiată în nenumărate rânduri de către Agenţia Britanică de Ştiri cu distincţia ‘Purtătorul de Cuvânt al Anului’, a fost susţinătorul educaţiei juridice din România şi unul dintre cei mai vizionari oameni de ştiri instituţionali.

În aceste împrejurări Agenţia Britanică de Ştiri News247WorldPress transmite ‘Sincere Condoleanţe’ familiei şi regretă profund dispariţia, nu numai a unui mare prieten şi susţinător al nostru dar şi al sistemului judiciar românesc.

Reamintim faptul că procurorul Ramona Bulcu şi-a dedicat întreaga viaţă şi carieră sistemului judiciar şi a ridicat comunicarea – relaţia cu mass-media la unul dintre cele mai profesioniste standarde astfel că exemplul acesteia este încă manual de studiu şi bune practici.”

***

Miercuri, 1 mai 2019, Asociaţia Magistraţilor din România a dat publicităţii următorul mesaj prin care membrii AMR deplâng decesul procurorului Ramona Bulcu:

„Suntem profund întristaţi şi tulburaţi de vestea morţii colegei noastre, Ramona Bulcu, procuror care şi-a respectat profesia, practicând-o cu luare aminte, cu conştiinciozitate şi cu buna-credinţă a împlinirii legii, om care a vibrat la problemele celorlalţi, implicându-se, în decursul timpului, şi în susţinerea drepturilor şi intereselor magistraţilor, în calitate de membru al Consiliului Director al Asociaţiei Magistraţilor din România (AMR), asumându-şi efortul pentru binele comun, acceptând să-şi ia din timpul ce-i era destinat, ei şi familiei, punându-l în scopul nobil al luptei pentru alţii.

Ramona Bulcu s-a străduit, într-un parcurs profesional şi uman deloc uşor, cu imanente suişuri şi coborâşuri, să fie vocea fermă, dar cu note de sensibilitate, clară, reflectând gândul bun şi buna intenţie, a ceea ce trebuie să fie un profesionist al dreptului. 

Asociaţia Magistraţilor din România este alături de familia îndoliată, în marea pierdere, cuvintele fiind neîndestulătoare pentru a exprima durerea şi regretul.

A plecat dintre noi un Om, un suflet bun care s-a dedicat, deopotrivă, familiei pe care a susţinut-o cu drag şi profesiei, în miile de ore de muncă ‘nenormată’ la Parchet, pe care şi le-a asumat zi de zi şi an de an, cu problemele, provocările, bucuriile şi necazurile inerente. 

Dumnezeu să îi facă parte de odihnă! Ne rugăm pentru sufletul ei!” 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii