Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

Program electoral „Implică-te în viața ta”


30 aprilie 2019 | Mihaela OLARU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Articole, Avocați, Opinii, SELECTED
Mihaela Olaru

Mihaela Olaru

„Implică-te! Apără cu demnitate și responsabilitate profesia de avocat. Contribuie și tu la creșterea reputației și cultivarea respectului pe care societatea și instituțiile trebuie să îl manifeste față de avocați”.

Programul de candidat cuprinde șapte puncte, iar în mandatul pe care solicit a-mi fi încredințat prin votul Dvs., intenționez să implementez și să susțin următoarele:

Avocatura și rolul ei în formarea unei personalități de succes
– acest punct presupune organizarea de mese rotunde și schimbul de experiență, conlucrarea între avocați constând în suport și sprijin colegial, cu scopul creșterii și îmbunătățirii gradului de cunoaștere, experiență și dezvoltare profesională în diferite domenii ale dreptului.

Promovarea și apărarea profesiei de avocat
– organizarea de activități și realizarea de proiecte prin intermediul cărora avocații să poată promova această profesie, inclusiv prin apariții publice, media, lansări de carte, rețele sociale, site-ul Baroului București;
– crearea unui studio tv, care să emită on-line, cu specific juridic, unde să fie realizate emisiuni de către avocați cu invitați avocați, cu dezbateri pe teme actuale și de interes, fiind în esență o reală platformă de dezbateri, promovare și apărare a acestei profesii;
– apărarea profesiei în raport cu instituțiile statului precum și apărarea drepturilor avocaților, cum ar fi spre exemplu.: amenajarea de locuri de parcare pe domeniul public și parcarea gratuită la sediul instanțelor a autoturismelor aparținând avocaților, gestionarea unor situaţii de disfuncţionalitate a procedurilor derulate la sediul instanţelor şi parchetelor, cum ar fi spre exemplu dificultăţi în desfăşurarea activităţii avocaţilor cu privire la exercitarea mandatului încredinţat de către client în ce priveşte raporturile de serviciu şi relaţionarea cu serviciul registratură sau arhivă etc.

Femeia avocat
– promovarea unei cariere strălucitoare în avocatură și implicarea acesteia în lupta pentru protejarea drepturilor femeilor în societate (conștientizarea drepturilor pe care le au, fie politice, fie economice, sociale sau culturale), cu scopul de a contribui la integrarea femeilor în societate şi de a se împlini prin educație, profesie și prin propriile alegeri legate de viața de familie.

Rolul avocatului în familie și o mai mare implicare a avocatului în societate
– nucleul unei societății are la bază educația, morala creștină și familia. Pornind de la aceste trei elemente și de la necesitatea unei implicări mai mari a avocatului în acest sens, este necesară o informare și cunoaștere cât mai largă a procedurilor juridice care vizează raporturile de familie și consecințele ce decurg din acestea.

Misiunea socială a avocatului în România și o mai bună colaborare cu instituțiile statului
– misiunea socială și colaborarea cu instituțiile statului trebuie să constituie o prioritate în identificarea, reprezentarea și apărarea drepturilor cetățenilor, având în vedere jurisprudența și procedurile administrative care să conducă la îmbunătățirea cadrului legislativ prin realizarea unor proiecte de modificare legislativă sau prin elaborarea unor proiecte de lege.

Rolul avocatului şi contribuţia sa la educarea şi formarea tinerilor
– implicarea în activități de educație civică și juridică a cetățeanului şi cu preponderenţă a tinerilor, susţinerea şi promovarea valorilor democratice, a drepturilor omului, familia și rolul ei în formarea unei personalități responsabile, precum și implicarea în viața comunității, trebuie să constituie o preocupare a fiecărui avocat, fiind extrem de importante identificarea mijloacelor şi conceperea unor proiecte care să vizeze dezvoltarea sănătoasă şi armonioasă a tinerilor.

Educația juridică în școli
– este un proiect de prevenire, informare și conștientizare destinato copiilor, urmând ca avocații care își vor manifesta interesul de a participa la aceste întâlniri să le prezinte, să le explice și să îi ajute să înțeleagă:
1. ce drepturi şi ce obligații au în societate;
2. că răspund penal de la vârsta de 14 ani;
3. care sunt limitele și de când faptele lor devin infracţiuni;
4. ce măsuri educativ-preventive, privative sau neprivative de libertate se pot lua, atunci când încalcă legea;
5. despre Constituția statului român și respectarea legilor;
6. că „nimic nu te absolvă de necunoaşterea legii”.

Vă invit la o sesiune plină de inspiraţie în cadrul programului meu de candidat mai sus prezentat, care îmi doresc să asigure un echilibru dintre viața profesională și personală, acțiuni și programe menite să sprijine promovarea profesiei de avocat, educația juridică a cetățeanului și a copiilor nostri, emoție și cadrul perfect pentru a te relaxa, a socializa și a te conecta cu o comunitate frumoasă de oameni interesați de dezvoltarea lor personală, profesională și socială.

Avocat Mihaela Olaru

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică