Echipa Legal Shapers, care a reprezentat România în etapa finală a Global Legal Hackathon 2019 – a câștigat locul 1
5 mai 2019 | JURIDICE.ro
Sâmbătă, 4 mai 2019, echipa Legal Shapers, care a reprezentat România la marea finală de la New York a Global Legal Hackathon 2019 – a câștigat locul 1.
„Legal Shapers” este formată din avocații Tudor Colțan (Senior Associate „SUCIU POPA”), Roxana Pistolea (Associate „CLIFFORD CHANCE”), Roxana Mihaela Catea (Senior Associate ”ȚUCA ZBÂRCEA ȘI ASOCIAȚII”) și specialiștii IT Petruș Bălașa și Eduard Mirică.
Proiectul Lawrelai a fost prezentat de Roxana Pistolea și a convins juriul că România merită nu doar locul 1, ci și o recunoaștere la nivel global în domeniul Legal Tech.
Unicitatea aplicației Lawrelai vine din faptul că are acoperire globală și o componentă gratuită de răspunsuri juridice actualizate și de încredere cu privire la cele mai frecvente situații cu care ne putem confrunta în timpul unei călătorii în străinătate. În cazul unei urgențe imediate, Lawrelai oferă asistență juridică personalizată contra-cost, punând la dispoziția utilizatorilor consultanță profesională prin intermediul partenerilor locali.
Din punct de vedere tehnic, Lawrelai utilizează tehnologia NLP, pentru a descifra caracterul complicat al limbajului uman. Inteligența artificială (AI) o înzestrează pe Lawrelai cu capacitatea de a înțelege nevoile și contextul utilizatorului, iar informațiile obținute sunt comparate cu cele existente în sistemul său. Mai departe, aplicația urmărește fluxul dinamic variabil definit pentru scenariul utilizatorului respectiv. Scenariile pot fi create atât de persoane tehnice, cât și nontehnice, prin utilizarea unei interfețe UI puternice.
Fiecare membru din echipa Legal Shapers are un rol asumat în cadrul proiectului Lawrelai și o contribuție importantă pentru succesul său per ansamblu.
***
Global Legal Hackathon este un eveniment care se desfășoară la nivel internațional, cu peste 6.000 de participanți din 24 de țări și cu 46 de orașe diferite care organizează competiții individuale. El unește facultăți de Drept, societăți de avocatură și departamente Legal ale marilor corporații cu companii de tehnologie, aducând împreună cele mai ingenioase minți din domeniul Dreptului cu cele mai inventive minți din tehnologie. Rezultatul: generarea într-un timp scurt a unui număr mare de soluții care să îmbunătățească funcționarea domeniului juridic la scară globală.
Majoritatea echipelor finaliste de la Global Legal Hackathon vin din țări puternic dezvoltate în domeniul tehnologiei și inovației (Australia, Brazilia, China, Germania, India, Italia, România, Statele Unite ale Americii, Hong Kong, Polonia) și sunt alcătuite din avocați de la cele mai faimoase case de avocatură din lume și specialiști IT din cele mai dezvoltate tech hub-uri.
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro