Secţiuni » Arii de practică » Business » Cyberlaw
Cyberlaw
CărţiProfesionişti

„Tur virtual la Tribunal” – un proiect VeDemJust


6 mai 2019 | Lucian CHECHERIŢĂ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

În cadrul programului de educație juridică pentru copii și tineri EDUIURIS, Asociația VeDemJust lansează astăzi proiectul „Tur virtual la Tribunal”.

Pe adresa www.educatiejuridica.ro/tur-virtual-tribunal poate fi vizualizată o sală de judecată folosind tehnologia Matterport. Prin utilizarea mișcărilor și scrollului de la mouse, aplicația permite vizitatorului vizualizarea oricărei parți dintr-o sală de judecată autentică și apropierea de participanții din cadrul unui proces penal: judecătorul, grefierul, procurorul, inculpatul, victima, avocatul, martorul, publicul. Aplicația permite o navigare către personajele care populează sala de judecată prin intermediul a 9 puncte informative (marcate prin cerc cu fond alb situat vertical) și 15 poziții de vizualizare (marcate prin cerc cu fond transparent situat orizontal). Astfel, printr-un click pe un punct informativ, vizitatorul primește informații scrise despre rolul fiecărui particiant. Printr-un click pe o poziție de vizualizare, vizitatorul va fi situat în locul personajului pe care îl dorește. Aplicația poate fi utilizată și de pe smartphone.

Turul virtual a fost realizat la inițiativa judecătorului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj (coordonatorul proiectului Eduiuris), cu sprjinul lui Virgil Galatanu (realizatorul proiectului JUSTMANIA). S-a utilizat un scanner Matterport de către Rareș Lungu. Participanții sunt studenți la Drept de la Facultatea Dimitrie Cantemir (coordonator Anca Georoceanu) și de la Universitatea Babeș-Bolyai (coordonator Diana Ionescu)

***

VeDemJust este o asociație de tineri juriști înființată acum trei ani care susține statul de drept și militează pentru educația juridică a cetățenilor. Cel mai cunoscut proiect este EDUIURIS – educație nonformală juridică adresată elevilor. Anul trecut asociația a lansat proiectele #O.I (organisme inteligente), „Doza de educație juridică” și „De-a Dreptul”. Anul acesta a fost lansat proiectul L.E.J.E.R. iar în iulie este programată lansarea primei școli de vară pe teme de educație juridică.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii