Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

„Tur virtual la Tribunal” – un proiect VeDemJust
06.05.2019 | Lucian CHECHERIŢĂ

JURIDICE - In Law We Trust
Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

În cadrul programului de educație juridică pentru copii și tineri EDUIURIS, Asociația VeDemJust lansează astăzi proiectul „Tur virtual la Tribunal”.

Pe adresa www.educatiejuridica.ro/tur-virtual-tribunal poate fi vizualizată o sală de judecată folosind tehnologia Matterport. Prin utilizarea mișcărilor și scrollului de la mouse, aplicația permite vizitatorului vizualizarea oricărei parți dintr-o sală de judecată autentică și apropierea de participanții din cadrul unui proces penal: judecătorul, grefierul, procurorul, inculpatul, victima, avocatul, martorul, publicul. Aplicația permite o navigare către personajele care populează sala de judecată prin intermediul a 9 puncte informative (marcate prin cerc cu fond alb situat vertical) și 15 poziții de vizualizare (marcate prin cerc cu fond transparent situat orizontal). Astfel, printr-un click pe un punct informativ, vizitatorul primește informații scrise despre rolul fiecărui particiant. Printr-un click pe o poziție de vizualizare, vizitatorul va fi situat în locul personajului pe care îl dorește. Aplicația poate fi utilizată și de pe smartphone.

Turul virtual a fost realizat la inițiativa judecătorului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj (coordonatorul proiectului Eduiuris), cu sprjinul lui Virgil Galatanu (realizatorul proiectului JUSTMANIA). S-a utilizat un scanner Matterport de către Rareș Lungu. Participanții sunt studenți la Drept de la Facultatea Dimitrie Cantemir (coordonator Anca Georoceanu) și de la Universitatea Babeș-Bolyai (coordonator Diana Ionescu)

***

VeDemJust este o asociație de tineri juriști înființată acum trei ani care susține statul de drept și militează pentru educația juridică a cetățenilor. Cel mai cunoscut proiect este EDUIURIS – educație nonformală juridică adresată elevilor. Anul trecut asociația a lansat proiectele #O.I (organisme inteligente), „Doza de educație juridică” și „De-a Dreptul”. Anul acesta a fost lansat proiectul L.E.J.E.R. iar în iulie este programată lansarea primei școli de vară pe teme de educație juridică.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.