Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

„Tur virtual la Tribunal” – un proiect VeDemJust
06.05.2019 | Lucian CHECHERIŢĂ

Lucian Checheriță

Lucian Checheriță

În cadrul programului de educație juridică pentru copii și tineri EDUIURIS, Asociația VeDemJust lansează astăzi proiectul „Tur virtual la Tribunal”.

Pe adresa www.educatiejuridica.ro/tur-virtual-tribunal poate fi vizualizată o sală de judecată folosind tehnologia Matterport. Prin utilizarea mișcărilor și scrollului de la mouse, aplicația permite vizitatorului vizualizarea oricărei parți dintr-o sală de judecată autentică și apropierea de participanții din cadrul unui proces penal: judecătorul, grefierul, procurorul, inculpatul, victima, avocatul, martorul, publicul. Aplicația permite o navigare către personajele care populează sala de judecată prin intermediul a 9 puncte informative (marcate prin cerc cu fond alb situat vertical) și 15 poziții de vizualizare (marcate prin cerc cu fond transparent situat orizontal). Astfel, printr-un click pe un punct informativ, vizitatorul primește informații scrise despre rolul fiecărui particiant. Printr-un click pe o poziție de vizualizare, vizitatorul va fi situat în locul personajului pe care îl dorește. Aplicația poate fi utilizată și de pe smartphone.

Turul virtual a fost realizat la inițiativa judecătorului Cristi Danileț de la Tribunalul Cluj (coordonatorul proiectului Eduiuris), cu sprjinul lui Virgil Galatanu (realizatorul proiectului JUSTMANIA). S-a utilizat un scanner Matterport de către Rareș Lungu. Participanții sunt studenți la Drept de la Facultatea Dimitrie Cantemir (coordonator Anca Georoceanu) și de la Universitatea Babeș-Bolyai (coordonator Diana Ionescu)

***

VeDemJust este o asociație de tineri juriști înființată acum trei ani care susține statul de drept și militează pentru educația juridică a cetățenilor. Cel mai cunoscut proiect este EDUIURIS – educație nonformală juridică adresată elevilor. Anul trecut asociația a lansat proiectele #O.I (organisme inteligente), „Doza de educație juridică” și „De-a Dreptul”. Anul acesta a fost lansat proiectul L.E.J.E.R. iar în iulie este programată lansarea primei școli de vară pe teme de educație juridică.

Consilier juridic Lucian Checheriță
Președinte VeDemJust


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.