Secţiuni » Jurisprudenţă » CJUE
Jurisprudenţă CJUE (Curtea de Justiţie a Uniunii Europene)
DezbateriProfesionişti
2 comentarii

Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat o nouă trimitere preliminară la CJUE: C-339/19, Romenergo și Aris Capital
07.05.2019 | Daniel-Mihail ȘANDRU

Secţiuni: CJUE, Content, Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA
JURIDICE - In Law We Trust
Daniel-Mihail Șandru

Daniel-Mihail Șandru

Înalta Curte de Casație și Justiție a formulat o nouă trimitere preliminară: C-339/19, Romenergo și Aris Capital.

Potrivit încheierii din 20 februarie, textul întrebării este următorul:

„Prevederile art. 63 şi următoarele din TFUE corobotate cu dispoziţiile art. 2 alin. (2) din Directiva nr. 2004/25/ CE şi cu dispoziţiile art. 87 din Directiva 2001/34/CE trebuie interpretate în sensul că se opun cadrului legislativ naţional (în cazul de faţă dispoziţiile art. 2 alin. (3) lit j) din regulamentul CNVM nr. 1/2006) prin care este instituită o prezumţie legală de concertare a deţinerilor în cadrul unor societăţi ale căror acţiuni sunt admise la tranzacţionare pe o piaţă reglementată şi prin care sunt asimilate unor fonduri de investiţii alternative  (denumite societăţi de investiţii financiare -S.I.F. ) cu privire la:
1. persoane care au derulat sau care derulează operaţiuni economice împreună, cu sau fără legătură cu piaţa de capital şi
2. persoane care în derularea unor operaţiuni economice utilizează resurse financiare având aceeaşi sursă  sau care provin de la entităţi diferite care sunt persoane implicate?” 

Lista tuturor trimiterilor preliminare formulate de către instanțele din România se află pe platforma IADUER.ro, proiect susținut de JURIDICE.ro.

:: sursa: IADUER – un proiect CSDEARDAE și FJR

Prof. univ. dr. Daniel-Mihail Șandru

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

2 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti