Secţiuni » Jurisprudenţă
JurisprudenţăCEDOCJUECCRÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legii
Curţi de apelTribunaleJudecătorii
Curtea Constituţională
DezbateriCărţiProfesionişti
Marieta SAFTA


Conf. univ. dr. Marieta SAFTA
Print Friendly, PDF & Email

Prof. univ. dr. Elena Simina Tănăsescu, noul judecător la Curtea Constituțională. UPDATE: Depunerea jurământului
12.06.2019 | JURIDICE.ro

Marţi, 11 iunie 2019, la ora 12.00, la Palatul Cotroceni, în faţa Preşedintelui României, a preşedintelui Camerei Deputaților, a vicepreședintelui Senatului și a judecătorilor Curţii Constituţionale a României, a avut loc ceremonia de depunere de către Elena-Simina Tănăsescu a jurământului de învestitură în funcţia de judecător al Curții Constituționale, potrivit unui comunicat.

Prin Decretul nr. 431 din 6 mai 2019, publicat în Monitorul Oficial nr. 52 din 7 mai 2019, Elena-Simina Tănăsescu a fost numită în funcția de judecător la Curtea Constituțională, pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019.

Momentul depunerii jurământului marchează, potrivit art. 63 din Legea nr. 47/1992 privind organizarea și funcționarea Curții Constituționale, intrarea în exerciţiul funcţiei de judecător al Curţii Constituţionale.

***

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 352 din data de 7 mai 2019, a fost publicat Decretul nr. 431/2019 privind numirea unui judecător la Curtea Constituțională.

Doamna Elena-Simina Tănăsescu se numește în funcția de judecător la Curtea Constituțională pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019.

Intrarea în vigoare: 7 mai 2019.

***

Luni, 6 mai 2019, Klaus Iohannis, președintele României, a semnat decretul privind numirea în funcția de judecător la Curtea Constituțională a prof. univ. dr. Elena-Simina Tănăsescu pentru un mandat de 9 ani, începând cu data de 9 iunie 2019, potrivit unui comunicat al Administrației Prezidențiale.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.