Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Echipa Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara s-a calificat în etapa semifinală a Concursului Central and Eastern European Moot Court Competition – Luxemburg, Curtea de Justiție a Uniunii Europene (2-5 mai 2019)
06.05.2019 | JURIDICE.ro

În perioada 2–5 mai 2019 s-a desfășurat la Luxemburg, la sediul Curții de Justiție a Uniunii Europene, etapa finală a Central and Eastern European Moot Court, prestigios concurs științific studențesc de dreptul Uniunii Europene, aflat la a 25-a ediție, organizat de către British Law Center, în acest an aniversar în cooperare cu Curtea de Justiție a Uniunii Europene, cu susținere din partea celorlalte instituții ale Uniunii Europene, a Centre for European Legal Studies din cadrul Universității Cambridge și a Clifford Chance.

În etapa finală a competiției s-au calificat 16 echipe, printre care și cea a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara. Accesul în această etapă s-a făcut pe baza memoriilor scrise pregătite de către participanți.

Competiția a constat într-o simulare a procedurilor în fața Curții de Justiție a Uniunii Europene, în care echipele participante au prezentat argumentele părților dintr-o speță vizând protecția datelor cu caracter personal în cadrul procedurilor derulate în fața jurisdicțiilor naționale, dreptul la o cale de atac eficientă și la un proces echitabil, principiile după care se aplică dreptul derivat al Uniunii Europene în statele membre.

Echipa Facultății de Drept din Timișoara, compusă din Diana Fofiu, Patricia Stemate, Alexandra Șofran și Amelia Toth (studente în anul III), s-a calificat în semifinalele competiției, egalând performanțele echipelor care au reprezentat Facultatea de Drept din Timișoara la edițiile din ultimii ani.

Pregătirea echipei Facultății de Drept din Timișoara a fost coordonată de d-na conf. univ. dr. Raluca Bercea și d-ra drd. Bianca Șerb, fostă participantă și câștigătoare a unui premiu individual de pledoarie la acest concurs.


Aflaţi mai mult despre , , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.