Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Guvernul susține consolidarea sistemului anti-doping prin politici de prevenție


6 mai 2019 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Luni, 6 mai 2019, Toni Greblă, Secretarul General al Guvernuluim a declarat la Palatul Parlamentului, la o reuniune a experților organismelor internaționale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene că Guvernul României sprijină prevenirea și combaterea dopajului în sport și consolidarea sistemului anti-doping internațional, potrivit unui comunicat.

Cea de-a 46-a întâlnire a Comitetului European Ad Hoc pentru Agenția Mondială Anti-Doping (CAHAMA) și cea de-a 50-a Reuniune a Grupului de Monitorizare a Convenției Anti-Doping a Consiliului Europei sunt organizate între 6 și 8 mai, la București, de către Consiliul Europei în cooperare cu Secretariatul General al Guvernului, prin Agenția Națională Anti-Doping.
La sesiunea oficială de deschidere a lucrărilor au participat mai mulți oficiali români, printre care Constantin Bogdan Matei, Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Daniela Coța, Consilier de Stat pe probleme de tineret și sport al Prim-Ministrului României, și Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Toni Greblă: “Rolul nostru, al Guvernelor, este de a promova sportul ca mod de afirmare și de protejare a sănătății publice, a educației morale a tinerilor, precum și de a susține lupta anti-doping prin politici publice preventive și instituții pregătite. Vă asigur de întregul sprijin al Guvernului României în prevenirea și combaterea dopajului în sport și în consolidarea sistemului anti-doping internațional.”

Secretarul General al Guvernului a precizat că Agenția Națională Anti-Doping a elaborat Strategia Națională Anti-Doping și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia.

Toni Greblă: “Activitatea Laboratorului de Control Doping are o misiune foarte importantă în eradicarea dopajului în sport și practicarea sportului în condiții de fairplay. Este, de altfel, singurul laborator din Europa de Est acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping și a fost recent redeschis.”

Lucrările de la București au adus laolaltă peste 100 de participanți, reprezentând la nivel înalt atât autoritățile naționale din cele 52 de State-Părți la Convenție, cât și partenerii instituționali cu atribuții în domeniu la nivel internațional: Agenția Mondială Anti-Doping, Comisia Europeană, Comitetul Internațional Olimpic, UNESCO și alte entități partenere în efortul global de prevenire și combatere a dopajului în sport.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii