Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Guvernul susține consolidarea sistemului anti-doping prin politici de prevenție
06.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul sportului, Health & Pharma (Dreptul sănătății)
JURIDICE - In Law We Trust

Luni, 6 mai 2019, Toni Greblă, Secretarul General al Guvernuluim a declarat la Palatul Parlamentului, la o reuniune a experților organismelor internaționale din domeniul anti-doping, organizată în contextul Președinției României la Consiliul Uniunii Europene că Guvernul României sprijină prevenirea și combaterea dopajului în sport și consolidarea sistemului anti-doping internațional, potrivit unui comunicat.

Cea de-a 46-a întâlnire a Comitetului European Ad Hoc pentru Agenția Mondială Anti-Doping (CAHAMA) și cea de-a 50-a Reuniune a Grupului de Monitorizare a Convenției Anti-Doping a Consiliului Europei sunt organizate între 6 și 8 mai, la București, de către Consiliul Europei în cooperare cu Secretariatul General al Guvernului, prin Agenția Națională Anti-Doping.
La sesiunea oficială de deschidere a lucrărilor au participat mai mulți oficiali români, printre care Constantin Bogdan Matei, Ministrul Tineretului și Sportului, Gabriela Daniela Coța, Consilier de Stat pe probleme de tineret și sport al Prim-Ministrului României, și Adrian Mlădinoiu, Secretar de Stat în cadrul Secretariatului General al Guvernului.

Toni Greblă: “Rolul nostru, al Guvernelor, este de a promova sportul ca mod de afirmare și de protejare a sănătății publice, a educației morale a tinerilor, precum și de a susține lupta anti-doping prin politici publice preventive și instituții pregătite. Vă asigur de întregul sprijin al Guvernului României în prevenirea și combaterea dopajului în sport și în consolidarea sistemului anti-doping internațional.”

Secretarul General al Guvernului a precizat că Agenția Națională Anti-Doping a elaborat Strategia Națională Anti-Doping și un plan de acțiune pentru implementarea acesteia.

Toni Greblă: “Activitatea Laboratorului de Control Doping are o misiune foarte importantă în eradicarea dopajului în sport și practicarea sportului în condiții de fairplay. Este, de altfel, singurul laborator din Europa de Est acreditat de Agenția Mondială Anti-Doping și a fost recent redeschis.”

Lucrările de la București au adus laolaltă peste 100 de participanți, reprezentând la nivel înalt atât autoritățile naționale din cele 52 de State-Părți la Convenție, cât și partenerii instituționali cu atribuții în domeniu la nivel internațional: Agenția Mondială Anti-Doping, Comisia Europeană, Comitetul Internațional Olimpic, UNESCO și alte entități partenere în efortul global de prevenire și combatere a dopajului în sport.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti