Secţiuni » Selected
Selected Top Legal
CorporatePlatinum members
 1 comentariu | 
Print Friendly, PDF & Email

Prof. univ. dr. Ion Turcu s-a stins. Ultimul omagiu

08.05.2019 | JURIDICE.ro

Ceremonia funerară a Profesorului Ion Turcu va avea loc în Cluj-Napoca, la Capela Mare a Cimitirului Central, vineri, 10 mai, la ora 13.

Odihnească-se în pace!

***

Marți, 7 mai 2019, prof. univ. dr. Ion Turcu a decedat.

O viață de judecător!

Condoleanțe!

***

„Facultatea de Drept a Universității ”Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca aduce la cunoștință, cu adâncă tristețe, trecerea în eternitate a profesorului Ion Turcu, transmițând condoleanţe familiei îndoliate și împărtășind regretul întregii comunități academice și profesionale.

Îmbrățișând călătoria pe drumul făuritorilor dreptului comercial, profesorul Ion Turcu a fost și va rămâne una dintre personalitățile de referință ale școlii de drept clujene. Mentor care a inspirat multe generații de slujitori ai dreptului, omul, profesorul, judecătorul și avocatul Ion Turcu a fost în avangarda restituirii și reconfigurării dreptului comercial după anul 1990 și a consolidat domeniul dreptului afacerilor prin tratate și monografii ce constituie repere de neegalat, în sfere dinamice și provocatoare, cum sunt dreptul insolvenței, dreptul societăților, dreptul bancar, dreptul contractelor de afaceri și dreptul sănătății.

Munca stăruitoare i-a fost susținută de talentul extraordinar al condeiului și de o prezență remarcabilă în toate circumstanțele existenței sale, întru acestea fiind prețuit de toți cei care au avut privilegiul să îl cunoască, să-i fie colaboratori și parteneri, să-i primească învățătura și să îl citească.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

***

„Comunitatea academică a Facultății de Drept din cadrul Universității de Vest din Timișoara este îndoliată de trecerea în veșnicie a Profesorului Ion Turcu, eminent comercialist, mentor a zeci de generații de studenți ai Universității „Babeș-Bolyai”, Cluj-Napoca și unul dintre cei mai apropiați prieteni ai facultății de drept timișorene. Dumnezeu să îl odihnească în pace!”

***

Av. conf. univ. dr. Luminița Tuleașca: „E zi de doliu pentru Dreptul românesc. Domnul Profesor universitar doctor Ion Turcu a plecat dintre noi. Am pierdut un monstru sacru al Dreptului. Un mare judecător și profesor, comercialist desăvârșit și, mai ales, un spirit extraordinar – un om deosebit. Am avut marea onoare să îl am judecător în cauzele mele de la Curtea de Apel Cluj, să colaborăm la realizarea unor evenimente științifice, să îl cunosc. Dumnezeu să îl ierte și să îl odihnească! Condoleanțe familiei!”


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Până acum a fost scris un singur comentariu cu privire la articolul “
Prof. univ. dr. Ion Turcu s-a stins. Ultimul omagiu

  1. Valentin BULIGA spune:

    Noi, ăştia, practicieni ai insolvenţei, am cam rămas puţin orfani! Să-i fie ţărâna uşoară!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.