Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 


Print Friendly, PDF & Email

Facultatea de Drept, Universitatea din București. Preselecție Concursuri Internaționale – 2019/2020 – Price Moot, ELMC, Charles Rousseau
07.05.2019 | JURIDICE.ro

Luni, 20 mai 2019, începând cu ora 18.00, la Departamentul de Drept Public, va avea loc preselecția pentru echipele care vor reprezenta Facultatea de Drept a Universității din București la edițiile următoare ale Price Media Law Moot Court Programme, European Law Moot Court Competition și concursul Charles Rousseau, potrivit unui comunicat.

Price Media Law Moot Court Programme este cel mai prestigios concurs de procese simulate în domeniul drepturilor omului și al dreptului comunicării (media law) din lume, organizat de programul de Comparative Media Law and Policy al Universității din Oxford, în parteneriat cu Bonavero Institute of Human Rights. Facultatea de Drept a Universității din București a reușit, la prima participare, calificarea la etapa internațională a ediției a 12-a a concursului, ce are loc la Oxford, plasându-se între primele 35 de echipe din lume.

Cele șase locuri din echipă sunt deschise studenților anglofoni aflați în orice an de studiu la momentul selecției. Candidații interesați sunt rugați să trimită, până la data de 17 mai 2019, ora 23.59, un CV din care să reiasă activitatea academică și orice altă activitate sau calitate relevantă (debate, participarea la alte procese simulate, certificate care atestă cunoașterea limbii engleze și altele asemenea) la adresa de email stefan.bogrea@drept.unibuc.ro.

Selecția se va face pe baza unui interviu în limba engleză, pe baza speței de anul trecut. Criteriile de selecție vor fi cunoașterea materiilor conexe (drept internațional public, drept internațional al drepturilor omului, dreptul Uniunii Europene), stăpânirea limbii engleze, capacității de a elabora un raționament juridic sub presiune, aptitudinea de a lucra în echipă.

European Law Moot Court, este cel mai important concurs regional în materia dreptului Uniunii Europene. Facultatea de Drept a Universității din București are onoarea de a organiza, în anul 2020, una din cele patru runde regionale ale concursului. Finala acestuia va avea loc la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, la Luxembourg.

Cele patru locuri din echipă sunt deschise studenților care stăpânesc atât limba franceză, cât și limba engleză (concursul fiind bilingv), aflați, la momentul selecției, în anii I – III de studiu. Candidații interesați sunt rugați să trimită, până la data de 17 mai 2019, ora 23.59, un CV din care să reiasă activitatea academică orice altă activitate sau calitate relevantă (debate, participarea la alte procese simulate, certificate care atestă cunoașterea limbii engleze și franceze și altele asemenea) la adresa de email elena.lazar@drept.unibuc.ro.

Selecția se va face pe baza unui interviu în limbile engleză și franceză, pe baza speței de anul trecut și ale cunoștințelor generale de drept al Uniunii Europene. Alte criterii ce vor fi avute în vedere sunt cele lingvistice, capacității de a elabora un raționament juridic la prima vedere, aptitudinea de lucru în echipă.

Charles Rousseau reprezintă un concurs prestigios în limbă franceză de procese simulate (moot court) în domeniul dreptului international public, creat în 1985, destinat dezvoltării și cunoașterii acestui domeniu. Se organizează anual în primăvară într-un alt oraș. Presupune o etapă scrisă (redactare de memorii) și o etapă orală de pledoarii. Selecția se va face pe baza unui interviu în limba franceză, pe baza speței de anul trecut. Se vor avea în vedere fluența în vorbirea limbii franceze, cunoștințele generale de Drept Internațional Public și aptitudinile oratorice și de lucru în echipă. Candidații pot fi studenți în anii II, III și IV sau masteranzi. Candidații interesați sunt rugați să trimită, până la data de 17 mai 2019, ora 23.59, un CV din care să reiasă activitatea academică, orice altă activitate sau calitate relevantă (debate, participarea la alte procese simulate, certificate care atestă cunoașterea limbii franceze și altele asemenea) la adresa de email elena.lazar@drept.unibuc.ro.

Candidații interesați pot participa la selecția pentru mai multe dintre concursurile de mai sus, fiind necesară transmiterea câte unui email pentru fiecare dintre acestea. În cazul în care vor fi selectați pentru mai multe dintre concursuri, se va ține cont și de opțiunea candidatului. Candidații care au cursuri/seminare la momentul preselecției (luni, 20 mai 2019, orele 18 – 20), sunt rugați să menționeze în mod expres acest aspect în email, pentru a fi programați, în aceeași zi, ulterior orei 20.


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.