Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Procedură civilă
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

ÎCCJ. Prejudiciu constatat de Curtea de Conturi. Acțiune privind recuperarea acestuia. Instanța competentă
13.05.2019 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Jurisprudență curentă ÎCCJ, Procedură civilă, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Înalta Curte de Casație și Justiție a hotărât că în cazul în care obiectul acțiunii nu îl constituie anularea unui act administrativ şi obligarea la restituirea unei sume, ci contravaloarea unui prejudiciu, obligarea pârâtei la restituirea unei sume de bani ce i-ar fi fost achitată nejustificat, competența aparține instanței de drept comun. În speță, s-a solicitat să se constate refuzul nejustificat al pârâtei de a emite facturi de stornare şi de a restitui suma de … RON, obligarea pârâtei la emiterea facturii de stornare pentru suma de … RON, reprezentând prejudiciu constatat de Camera de Conturi, Înalta Curte constatând că cererea reclamantului nu se subsumează niciuneia dintre categoriile reglementate în Legea nr. 554/2004, şi nici prin alte legi speciale, pentru ca astfel să fie competentă în a soluţiona acţiunea instanţa de contencios administrativ. (Decizia nr. 1410 din 20 aprilie 2018, pronunțată de Secția I civilă a Înaltei Curți de Casație și Justiție)

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti