Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Proiectele de acte normative de pe ordinea de zi a Guvernului – 8 mai 2019. UPDATE: Actele normative adoptate
09.05.2019 | JURIDICE.ro

Miercuri, 8 mai 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative adoptate sau de care Guvernul a luat act în ședința Guvernului României din data de 8 mai 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE LEGI
1. Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului de parteneriat şi cooperare dintre Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Republica Singapore, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 19 octombrie 2018.

II. ORDONANȚE DE URGENȚĂ
1. Ordonanța de Urgență pentru modificarea art.3 (4) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr.77/2011 privind stabilirea unor contribuții pentru finanțarea unor cheltuieli în domeniul sănătății.
2. Ordonanța de Urgență pentru modificarea și completarea unor acte normative în materie electorală, precum și pentru unele măsuri pentru organizarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European și a referendumului național din 26 mai 2019.

III. HOTĂRÂRI
1. Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă.
2. Hotărâre privind constituirea Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă.
3. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea Comercială Uzina Termoelectrică Midia S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.
4. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Compania Naţională Romarm S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.
5. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune „CNCIR” S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.
6. Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor.
7. Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti”.
8. Hotărâre privind actualizarea datelor de identificare şi a valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi transmiterea acestuia din administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pentru transmiterea imobilului 641 aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi modificarea anexelor nr.4 şi nr.6 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
9. Hotărâre privind modificarea caracteristicilor tehnice şi actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, precum şi pentru transmiterea acestora din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti.
10. Hotărâre privind aprobarea stemei comunei Chişlaz, judeţul Bihor.
11. Hotărâre privind organizarea și desfășurarea referendumului național din data de 26 mai 2019, precum și pentru modificarea Hotărârii Guvernului nr.100/2019 pentru aprobarea bugetului și a cheltuielilor necesare pentru pregătirea, organizarea și desfășurarea alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019.
12. Hotărâre privind aprobarea obiectivelor etapei a XX-a 2019 a Programului de realizare a Sistemului național antigrindină și de creștere a precipitațiilor pe perioada 2010-2024.
13. Hotărâre privind preluarea și darea în administrarea Ministerului Transporturilor a unui sector de drum județean, situat în județul Satu Mare, trecut în domeniul public al statului, precum și încadrarea acestuia în categoria funcțională a drumurilor de interes național, în vederea realizării de către Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere – S.A. a activităților de interes național în domeniul administrării drumurilor.
14. Hotărâre pentru reaprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiții „Consolidare și restaurare Cazinou Constanța (clădire S+P+1E+M, pod parțial și rampă de acces către subsol) și lucrări exterioare (reabilitare platformă terasă, rețele utilități, zid de apărare și balustradă)”.
15. Hotărâre pentru modificarea și completarea Anexei nr.43 „Inventarul bunurilor care aparțin comunei Giroc” la Hotătârea Guvernului nr.977/2002 privind atestarea domeniului public al județului Timiș, precum și al municipiilor, orașelor și comunelor din județul Timiș.

IV. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Aprobarea Programului Naţional de Reformă 2019.
2. Memorandum cu tema: Aprobarea conţinutului Programului de convergenţă 2019- 2022.

V. INFORMĂRI
1. Informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019-6 mai 2019.

VI. PUNCTE DE VEDERE
1. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru completarea art.34 din Legea nr.53/2003, Codul muncii.
2. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă privind modificarea și completarea Legii nr.346/2006 privind organizarea și funcționarea Ministerului Apărării Naționale.
3. Punct de vedere referitor la propunerea legislative pentru completarea art.22 din Legea nr.449/2003 privind vânzarea produselor și garanțiile asociate acestora.
4. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru modificarea art. 14 alin. (1) lit. g) din Legea nr. 295/2004 privind regimul armelor și munițiilor, republicată, cu modificările și completările ulterioare.
5. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru completarea art.2 din Legea nr.562/2004 privind autorizarea instituțiilor publice din sistemul de apărare, ordine publică și Securitate națională de a vinde personalului propriu unele locuințe de serviciu pe care acestea le au în administrare, republicată.
6. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru îmbunătățirea cadrului organizatoric și funcțional în vederea depistării precoce a cancerului profesional și a pneumoconiozelor.
7. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă pentru modificarea și completarea Legii nr. 223 din 24 iulie 2015 privind pensiile militare de stat, cu modificările și completările ulterioare.
8. Punct de vedere referitor la propunerea legislativă privind modificarea alin. (1) al art. 30 din Legea nr.217/2003 pentru prevenirea și combaterea violenței domestic.

***

Marți, 7 mai 2019, Guvernul României a publicat lista cu proiectele de acte normative incluse pe agenda ședinței Guvernului României din data de 8 mai 2019, potrivit unui comunicat.

I. PROIECTE DE LEGI
1. Proiect de Lege pentru ratificarea Acordului de parteneriat şi cooperare dintre Uniunea Europeană şi statele sale membre, pe de o parte, şi Republica Singapore, pe de altă parte, semnat la Bruxelles, la 19 octombrie 2018.
Proiectul poate fi consultat aici.

II. PROIECTE DE HOTĂRÂRI
1. Proiect de Hotărâre privind acordarea unor ajutoare de urgenţă.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Proiect de Hotărâre privind constituirea Comitetului Interdepartamental pentru Dezvoltare Durabilă.
Proiectul poate fi consultat aici.
3. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Societatea Comercială Uzina Termoelectrică Midia S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Energiei.
Proiectul poate fi consultat aici.
4. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Compania Naţională Romarm S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.
Proiectul poate fi consultat aici.
5. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Compania Naţională pentru Controlul Cazanelor, Instalaţiilor de Ridicat şi Recipientelor sub Presiune „CNCIR” S.A., aflată sub autoritatea Ministerului Economiei.
Proiectul poate fi consultat aici.
6. Proiect de Hotărâre privind aprobarea bugetului de venituri şi cheltuieli pe anul 2019 pentru Administraţia Naţională „Apele Române”, aflată în coordonarea Ministerului Apelor şi Pădurilor.
Proiectul poate fi consultat aici.
7. Proiect de Hotărâre privind aprobarea indicatorilor tehnico-economici ai obiectivului de investiţii „Implementarea unui sistem de transport cu bicicleta în zona centrală a Municipiului Bucureşti”.
Proiectul poate fi consultat aici.
8. Proiect de Hotărâre privind modificarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.1264/2010 pentru aprobarea programului -cadru de emisiuni de titluri de stat ”Medium Term Notes”.
Proiectul poate fi consultat aici.
9. Proiect de Hotărâre privind actualizarea datelor de identificare şi a valorii de inventar a unui imobil aflat în domeniul public al statului şi transmiterea acestuia din administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale în administrarea Ministerului Apărării Naţionale, precum şi pentru transmiterea imobilului 641 aflat în domeniul public al statului din administrarea Ministerului Apărării Naţionale în administrarea Ministerului Culturii şi Identităţii Naţionale şi modificarea anexelor nr.4 şi nr.6 la Hotărârea Guvernului nr. 1705/2006 pentru aprobarea inventarului centralizat al bunurilor din domeniul public al statului.
Proiectul poate fi consultat aici.
10. Proiect de Hotărâre privind modificarea caracteristicilor tehnice şi actualizarea valorii de inventar a unor bunuri imobile aflate în domeniul public al statului şi în administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, precum şi pentru transmiterea acestora din domeniul public al statului şi din administrarea Institutului Naţional al Patrimoniului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti.
Proiectul poate fi consultat aici.
11. Proiect de Hotărâre privind aprobarea stemei comunei Chişlaz, judeţul Bihor.
Proiectul poate fi consultat aici.

III. MEMORANDUMURI
1. Memorandum cu tema: Aprobarea Programului Naţional de Reformă 2019.
Proiectul poate fi consultat aici.
2. Memorandum cu tema: Aprobarea conţinutului Programului de convergenţă 2019- 2022.
Proiectul poate fi consultat aici.

IV. INFORMĂRI
1. Informare privind stadiul pregătirii şi organizării alegerilor pentru membrii din România în Parlamentul European din anul 2019-6 mai 2019.
Proiectul poate fi consultat aici.

V. PUNCTE DE VEDERE
1. Proiecte de Puncte de Vedere cu privire la 8 iniţiative legislative parlamentare.


Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.