Secţiuni » Noutăţi
Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro

ARTMARK. Muzeele în luna mai
09.05.2019 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

ARTMARK vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele din țară și din străinătate.

“Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei”. Proiectul va reprezenta România la cea de-a 58-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia. Curatoriat de Cristian Nae, proiectul expozițional articulează poetic un spaţiu al dialogului în care se intersectează trei proiecte artistice individuale aparţinând unor artişti activi începând cu perioada anilor ’80: Belu Simion Făinaru, Dan Mihălţianu şi Miklós Onucsán.
Organizator: Biennale di Venezia
Curator: Cristian Nae
Durată: 11 mai – 24 noiembrie 2019

Horia Damian. Cea de-a doua expoziție a lui Horia Damian la Plan B Berlin include o cuprinzătoare selecție de desene, picturi și sculpturi din diferite etape artistice încadrate în perioada 1950 – 2000.
Organizator: Plan B, Berlin
Durată: 26 aprilie – 15 iunie 2019

Gherasim Luca – Erou limită. Expoziția de la MNLR este o ocazie rară de-a trage cu ochiul în laboratorul poetului/teoretician, care a făcut parte din mișcările de avangardă din București și Paris. Folosind materiale din colecția muzeului și a Bibliotecii Academiei, expoziția este un bun prilej de a înțelege mai bine ce se află, de fapt, sub eticheta de „poet”: cărți-experiment, colaje făcute cu tehnici moștenite din deja tradiția lui Tristan Tzara, intervenții pe albume de artă etc.
Organizator: Muzeul Național al Literaturii Române
Durată: 19 aprilie – 14 iulie 2019

Renault și arta, o istorie vie / Renault and art, a living history. Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima oară în România în anul în care Groupe Renault aniversează 20 de ani de când a avut loc privatizarea companiei Dacia. Colecția cuprinde nume precum: Robert Doisneau, Jean Dubuffet, Juan Mirò, Jean Tinguely, Victor Vasarely etc.
Organizator: Muzeul Național de Artă Contemporană
Curator: Ann Hindry, Director Renault Art Collection
Durată: 19 aprilie – 20 iulie 2019

Retrospectiva YVONNE HASAN (1925 – 2016). O imagine de ansamblu a unei vieți artistice prea puțin cunoscute. Pe care Yvonne Hasan o cunoașteți? Pictorița, profesoara de istoria artei, adolescenta arestată de regimul antonescian, tânăra artistă trimisă pe șantierele socialiste ale patriei, realizatoarea de tapiserii, autoarea unei cărți remarcabile despre Paul Klee și pictura modernă sau buna prietenă a Ninei Cassian? Expoziția arată multiplele fațete ale acestei îndrăgite artiste.
Organizator: Muzeul Național de Artă Contemporană
Curator: Adrian Buga
Durată: 19 aprilie – 16 iunie 2019

Kabuki – teatrul japonez. Cuprinsă și în agenda Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, expoziția prezintă stampe japoneze realizate în secolelor XVIII-XIX, conținând imagini ale actorilor și scene de teatru kabuki. Lucrările fac parte din colecția avocatului George Șerban.
Organizator: Muzeul Național Brukenthal
Curator: Dr. Alexandru Constantin Chituță
Durată: 12 aprilie – 30 iunie 2019

Aflaţi mai mult despre ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.