Secţiuni » Life
Life

ARTMARK. Muzeele în luna mai


09.05.2019 | JURIDICE.ro
Secţiuni: Content, Life
JURIDICE - In Law We Trust

ARTMARK vă recomandă să vizitaţi expoziţiile organizate de către muzeele din țară și din străinătate.

“Conversaţii neterminate asupra importanţei absenţei”. Proiectul va reprezenta România la cea de-a 58-a ediţie a Expoziţiei Internaţionale de Artă – la Biennale di Venezia. Curatoriat de Cristian Nae, proiectul expozițional articulează poetic un spaţiu al dialogului în care se intersectează trei proiecte artistice individuale aparţinând unor artişti activi începând cu perioada anilor ’80: Belu Simion Făinaru, Dan Mihălţianu şi Miklós Onucsán.
Organizator: Biennale di Venezia
Curator: Cristian Nae
Durată: 11 mai – 24 noiembrie 2019

Horia Damian. Cea de-a doua expoziție a lui Horia Damian la Plan B Berlin include o cuprinzătoare selecție de desene, picturi și sculpturi din diferite etape artistice încadrate în perioada 1950 – 2000.
Organizator: Plan B, Berlin
Durată: 26 aprilie – 15 iunie 2019

Gherasim Luca – Erou limită. Expoziția de la MNLR este o ocazie rară de-a trage cu ochiul în laboratorul poetului/teoretician, care a făcut parte din mișcările de avangardă din București și Paris. Folosind materiale din colecția muzeului și a Bibliotecii Academiei, expoziția este un bun prilej de a înțelege mai bine ce se află, de fapt, sub eticheta de „poet”: cărți-experiment, colaje făcute cu tehnici moștenite din deja tradiția lui Tristan Tzara, intervenții pe albume de artă etc.
Organizator: Muzeul Național al Literaturii Române
Durată: 19 aprilie – 14 iulie 2019

Renault și arta, o istorie vie / Renault and art, a living history. Cu o istorie de peste 50 de ani, Colecția de Artă Renault vine pentru prima oară în România în anul în care Groupe Renault aniversează 20 de ani de când a avut loc privatizarea companiei Dacia. Colecția cuprinde nume precum: Robert Doisneau, Jean Dubuffet, Juan Mirò, Jean Tinguely, Victor Vasarely etc.
Organizator: Muzeul Național de Artă Contemporană
Curator: Ann Hindry, Director Renault Art Collection
Durată: 19 aprilie – 20 iulie 2019

Retrospectiva YVONNE HASAN (1925 – 2016). O imagine de ansamblu a unei vieți artistice prea puțin cunoscute. Pe care Yvonne Hasan o cunoașteți? Pictorița, profesoara de istoria artei, adolescenta arestată de regimul antonescian, tânăra artistă trimisă pe șantierele socialiste ale patriei, realizatoarea de tapiserii, autoarea unei cărți remarcabile despre Paul Klee și pictura modernă sau buna prietenă a Ninei Cassian? Expoziția arată multiplele fațete ale acestei îndrăgite artiste.
Organizator: Muzeul Național de Artă Contemporană
Curator: Adrian Buga
Durată: 19 aprilie – 16 iunie 2019

Kabuki – teatrul japonez. Cuprinsă și în agenda Festivalului Internațional de Teatru de la Sibiu, expoziția prezintă stampe japoneze realizate în secolelor XVIII-XIX, conținând imagini ale actorilor și scene de teatru kabuki. Lucrările fac parte din colecția avocatului George Șerban.
Organizator: Muzeul Național Brukenthal
Curator: Dr. Alexandru Constantin Chituță
Durată: 12 aprilie – 30 iunie 2019

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti